Ένα αναδρομικό εικαστικό ταξίδι μέσα από τρεις διαδρομές, της Λαρισαίας ζωγράφου Βούλας Αποστόλου, θα παρουσιαστεί στην ισόγεια αίθουσα στο κεντρικό κτίριο στο Μύλο του Παππά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 5 Μαΐου στις 7 μ.μ. και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 19 Μαΐου. Την εκδήλωση των εγκαινίων ο Έκτορας Καράτζιος Παπαϊωάννου θα “ντύσει” μ' ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα κλασικής μουσικής για πιάνο, με έργα Μπαχ, Σοπέν, Σούμπερτ και Χατζιδάκι.

Ώρες  λειτουργίας: Δευτέρα 10.00-14.00, Τρίτη έως Παρασκευή από 10.00 έως στις 22.00 και το Σάββατο το απόγευμα 17.00 έως 20.00.

Σύμφωνα με τη ζωγράφο, η πρώτη εικαστική διαδρομή αφορά «Στην ποίηση του Ποιητή της θάλασσας Ν. Καββαδία».

“Στην ποίηση του Ν. Καββαδία νιώθεις την επιθυμία του ταξιδιού, ένα ταξίδι προς την ουτοπία…Ήταν για μένα ένα όνειρο ζωής. Όταν διάβαζα τα ποιήματά του ταξίδευα μέσα στα χρώματα των στίχων του. Μύριζα τη θάλασσα, τις μορφές του, την αρμύρα, την αγωνία, την υγρή ομίχλη. Στην ιδιαίτερη αυτή ατμόσφαιρα  που μόνο εκείνος ξέρει να μας ταξιδεύει, μέσα από το «Τραβέρσο», «Μαραμπού», «Το Πούσι». Ξεκίνησα να γλιστράω σε συναισθήματα,  χρώματα και ανθρώπινα δρώμενα με καπετάνιο τον ίδιο. Κανείς όμως δεν θα μας ταξιδέψει όπως εκείνος! Η πρώτη εικαστική μου δουλειά παρουσιάστηκε στον Πειραιά το 2009 στο λιμάνι που έζησε και αγάπησε. Τον τίμησα έτσι. Με τον όμιλο UNESCO Πειραιά, την παρουσία ναυτικών- μαρκόνι και του πολύ αγαπημένου μου συγγραφέα και φίλου Μήτσου Κασόλα  που για  μένα, το βιβλίο του «Γυναίκα-Θάλασσα-Ζωή» Ν. Καββαδίας, σήμανε συναγερμό στην παλέτα της έμπνευσης'.

Δεύτερη διαδρομή «Στη Λαϊκή Αγορά».

Βγαίνεις στο μπαλκόνι και το βλέμμα κολυμπά σε πολύχρωμες τέντες. Οι μυρωδιές,  το στήσιμο των πάγκων, τα προϊόντα, η διάταξη, τα χρώματα των φρούτων και λαχανικών, τα υφάσματα, οι φωνές! Ένας κόσμος που ξεκινάει μέσα στη νύχτα και στήνει σε λίγες ώρες μια ολόκληρη Αγορά! Αυτό για μένα ήταν ερέθισμα που έπρεπε να το αποτυπώσω. Η ολοκληρωμένη αυτή ενότητα  παρουσιάστηκε το 2006 στο Χατζηγιάννειο, σε συνεργασία με τη φωτογραφική δουλειά του Σπύρου Τσαντόπουλου.

Τρίτη διαδρομή «Στην Θεσσαλική Γη» 

Μνήμες, χρώματα του κάμπου, κίτρινο και μπλε. Εκεί που ο κίτρινος ορίζοντας από τα στάχυα, ενώνεται με το μπλε του ουρανού. Εκεί που γράφτηκε η ιστορία των κολίγων του κάμπου…. Είναι τα πρώτα έργα μιας νέας ενότητας…..