Συνεχίζονται οι αποστολές του Γραφείου Υποψηφιότητας της Λάρισας με στόχο τη διεθνή δικτύωση και τη συνεργασία με Ευρωπαϊκές πόλεις και πολιτιστικούς φορείς.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ο εκτελεστικός διευθυντής Γιώργος Σάρλης επισκέφθηκε την πόλη Μονς, φετινή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και συναντήθηκε με τον επικεφαλής του φορέα υλοποίησης κ. Yves Vasseur και τη διευθύντρια επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων κα Caroline Kadziola.

Ο κ. Σάρλης παρουσίασε την υποψηφιότητα της Λάρισας και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα της Μονς, τους στόχους και τις επιδιώξεις της πόλης, τη λειτουργία και την εταιρική διακυβέρνηση του οργανισμού που υλοποιεί το θεσμό αλλά και για τη στρατηγική που ακολούθησε η Μονς στη φάση της διεκδίκησης του τίτλου το 2010.

Τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία της Λάρισας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνο Σάπκα προσκλήθηκε και συμμετείχε σε επίσκεψη παρουσίασης του προγράμματος Creative Wallonia (Δημιουργική Βαλλονία) που διοργανώθηκε από το δίκτυο πόλεων Eurocities και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του έργου Culture for Cities and Regions.

Το Creative Wallonia είναι ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα της Περιφέρειας της Βαλλονίας, στο Βέλγιο που από το 2010 προωθεί την ανάπτυξη της περιφέρειας μέσω του πολιτισμού και των δημιουργικών βιομηχανιών. Η παρουσίαση ξεκίνησε από τα γραφεία της βέλγικης εφημερίδας Le Soir, χορηγό επικοινωνίας του προγράμματος και συνεχίστηκε στην Λιέγη με επισκέψεις στο νέο Σταθμό της πόλης σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Καλατράβα, στο Design Station που θα ανοίξει τις πύλες του τις επόμενες ημέρες και το id Campus του Πανεπιστημίου της πόλης, ένα συνεργατικό κέντρο για δημιουργικές επιχειρήσεις. Η παρουσίαση του προγράμματος ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε εργαστήριο δημιουργικής γαστρονομίας στην πρωτεύουσα της Βαλλονίας, Ναμούρ.

Η Λάρισα έχει επιλεγεί από το ίδιο πρόγραμμα να συμμετάσχει το επόμενο διάστημα και σε δεύτερη επίσκεψη μελέτης καλών πρακτικών στον τομέα του πολιτισμού, στη Λίλ και την Περιφέρεια του Καλέ στην Γαλλία.