Κόκκαλης εφ’ όλης της ύλης στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Τρέχοντα θέματα που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης συζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος και ο βουλευτής ΑΝ.ΕΛ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Βασίλειος Κόκκαλης, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται περισσότερο στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών για το οποίο ο βουλευτής Λαρίσης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για ορισμένες διατάξεις.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τον Υπουργό κατέθεσε πρόταση νόμου για τα θέματα των προϊόντων του παραεμπορίου, τα οποία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δημεύονται και καταστρέφονται άμεσα. Η πρόταση αφορά την διάθεση των κατερχομένων προϊόντων (ρούχα, τρόφιμα κλπ) στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων, πρόταση η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή από τον Υπουργό.

Επίσης ο κ. Κόκκαλης, πρότεινε την άμεση τροποποίηση του νόμου για την προσωρινή αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα την αναστολή των διοικητικών κυρώσεων μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων. Στην συζήτηση αναφέρθηκε και η καθυστέρηση πληρωμής της αμοιβής των αυτεπαγγέλτως διοριζομένων δικηγόρων, θέμα για το οποίο ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επαναπροσδιορίσει την διαδικασία έκδοσης των ενταλμάτων πληρωμής.

Τέλος, συζητήθηκε και το ευαίσθητο θέμα των καταστημάτων κράτησης και για το προσωπικό αυτών,  με τον βουλευτή Λαρίσης  να προτείνει την ενοποίηση της εξωτερικής φρουράς των φυλακών με την Υπηρεσία των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.  «Με την ενοποίηση θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο θέμα της λειψανδρίας αλλά και της μεγάλης εξοικονόμησης χρημάτων», υποστήριξε ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος στο τέλος της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή του. 

«Η συνάντησή μου με τον καθηγητή υπουργό της Δικαιοσύνης κινήθηκε σε πολύ θετική κατεύθυνση, κάτι που με γεμίζει με αισιοδοξία ενόψει των δύσκολων αποφάσεων που έχουμε μπροστά μας, στην προσπάθεια να αλλάξουμε το σκηνικό στη χώρα», δήλωσε ο κ. Κόκκαλης χαρακτηριστικά