Την πρόοδο των εκτελούμενων έργων στο παλαιό σχολείο του Νέου Περιβολίου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

Αυτός ο χώρος θα λειτουργήσει, με την ολοκλήρωση των εργασιών, τους πρώτους μήνες του 2016, ως εκθετήριο. Πρόκειται για ένα από τα λίγα σχολεία που χτίστηκαν στην ελληνική επικράτεια με δωρεά του εθνικού ευεργέτη Α. Συγγρού και το οποίο κρίθηκε διατηρητέο. Το κτήριο έχει ενταχθεί στο Πανελλήνιο δίκτυο εκθετηρίων.

Με την αποπεράτωση των εργασιών θα γίνει η καταγραφή και η οργάνωση των αντικειμένων που θα εκτίθενται και το έργο θα είναι στη διάθεση του κοινού, ιδιαίτερα των σχολείων. Είναι προφανές, όπως δήλωσε και ο δήμαρχος, ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα εκθέματα.

Μάλιστα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Κιλελέρ προγραμματίζει ανοιχτή συνάντηση – ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, όπου θα ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα του έργου και τους τρόπους προβολής του.

Το δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Σ. Καλέτσιος και Ι. Πινάκα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κ. Διάλλας υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου και κάτοικοι του χωριού.