Συνεδριάζουν σήμερα στη Λάρισα αγρότες από όλη την Ελλάδα στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Μετροπόλ, μετά από κάλεσμα του συντονιστικού των μπλόκων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, θα ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης.

Η Συντονιστική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οργανώνει μπλόκο «στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύσουν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς η ΕΕ και η κυβέρνηση, μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ. Στήνουμε ισχυρό μπλόκο στην «φοροεπιδρομή» με μέτρα όπως:

– Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

– Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

– Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

– Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

– Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

«Η νέα ΚΑΠ της ΕΕ φέρνει νέα αντιαγροτικά μέτρα, όπως η δραματική μείωση των επιδοτήσεων κατά 50% μέχρι το 2019, περιορισμούς στην παραγωγή κ.α.»