Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Π.Δ.Ε.Θ.) στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα NNN-NETnotNEET από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο του 2015. 

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο οι NEET’s, δηλαδή τα άτομα που δεν συμμετέχουν στα συστήματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης, αποτελούν την πλέον ευαίσθητη ομάδα με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανεργία των νέων. Το αναφερόμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα θέλει να ενισχύσει τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, μέσω α)της αξιοποίησης των εργαλείων που υπάρχουν σε κάθε χώρα εταίρο, β)της διάχυσης καλών πρακτικών, γ)της διερεύνησης των αιτιών απομάκρυνσης των ατόμων από τα αναφερόμενα συστήματα και δ)του διαλόγου μεταξύ των NEET και των υπευθύνων άσκησης πολιτικής στους τομείς της Ε.Ε.Κ. και απασχόλησης. Απώτερος στόχος η βελτίωση των επιδόσεων των συστημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και των υπηρεσιών απασχόλησης σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε κάθε ομάδα ΝΕΕΤ.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός της Π.Δ.Ε.Θ. : CIOFS-FP (Συντονιστικός φορέας/ Ιταλία), Κολέγιο Aarhus για την Κοινωνική και υγειονομική περίθαλψη  (Δανία), MetropolisNet (European Economic Interest Grouping), Κέντρο Εύρεσης Εργασίας Ballymun (Ιρλανδία), Asociatia pentru Invatare Permanenta-ΜΚΟ για την προώθηση της Δια Βίου μάθησης (Ρουμανία) , Επαρχείο του Livorno (Ιταλία), Fundación CV Pacto para el Empleo en la Ciudad de Valencia -Ίδρυμα για την Απασχόληση (Ισπανία), Κυβερνείο Mardin – Provincial Social Studies and Project Management  (Τουρκία), Δήμος Δουβλίνου - Vocational Educational Committee (Ιρλανδία), Δήμος  Στοκχόλμης-Labor Market Administration (Σουηδία).

Η Π.Δ.Ε.Θ. υλοποιώντας τις αρχές της διαφάνειας & της διάχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών και έχοντας υπόψη την κοινωνική και παιδαγωγική ευθύνη της απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία γενικότερα, θα ενημερώνει ανά τακτά διαστήματα για τις δραστηριότητές της που αφορούν στο ανθρώπινο κεφάλαιο.