Το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ  στην Αθήνα επισκέφθηκε ο τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη του Σωματείου εργαζομένων. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία και τη χαρά σήμερα να βρεθώ κοντά στους ανθρώπους που μάχονται, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια, όχι μόνο για το καθήκον που επιτελούν με τόση ευσυνειδησία, αλλά, πολύ περισσότερο, γιατί αυτό το πράττουν υπό εξαιρετικά δύσκολες, γι’ αυτούς συνθήκες.

Αυτή τη στιγμή το ΕΚΑΒ ταλαιπωρείται από σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων, ενώ από τα 140 ασθενοφόρα που διαθέτει, σε λειτουργία βρίσκονται μόνο τα 50, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για επισκευές βλαβών των υπολοίπων. Αν και η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε προϋπολογίσει 15 εκατ. ευρώ για έξοδα κίνησης και ζημιών, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της στάσης πληρωμών που κήρυξε σε όλους τους τομείς, διέθεσε μόνο τα μισά. Είναι, δε, τόσο τραγική η κατάσταση που για μικροεπισκευές οχημάτων δίνονται χρήματα από τις εισφορές των μελών του Ταμείου. 

Ακόμη, δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, μέσω ΕΣΠΑ, για την προμήθεια 200 καινούριων ασθενοφόρων και κινδυνεύουν να χαθούν τα αντίστοιχα κονδύλια, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί και οι διαγωνισμοί για τις προσλήψεις προσωπικού.

Όπως ολόκληρη η χώρα έτσι και το ΕΚΑΒ πληρώνει την επτάμηνη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δυστυχώς όμως αυτό είναι κάτι που έχει άμεσες επιπτώσεις και στους πολίτες. Η επόμενη κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, θα θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ορθή λειτουργία του ΕΚΑΒ. Κι αυτό, γιατί κυριολεκτικά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου».