Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ.  Α.Ε.) συμμετέχει στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA  από τις  12 ως τις 15 Νοεμβρίου 2015 προσκαλεί τους επισκέπτες στο Περίπτερο  13  Stand 44 για να αναδείξει τους άγνωστους ,  αλλά ιδιαίτερα αξιόλογους  τουριστικούς προορισμούς του Νομού Λάρισας.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Με δυνατότητες να υποδεχθεί επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου αλλά και να καλύψει απαιτήσεις στον ειδικό τουρισμό (θρησκευτικός , φυσιολατρικός ,συνεδριακός κ.λ.π.) ο Νομός Λάρισας προσκαλεί τον επισκέπτη να «κοινωνήσει» τις ομορφιές του , να γευθεί τις απαράμιλλες νοστιμιές των παραδοσιακών εδεσμάτων που παρασκευάζονται με τους , ασυναγώνιστης ποιότητας , καρπούς της  ολύμπιας γης και να αισθανθεί αυτό το ιδιαίτερο άγγιγμα του ανθρώπινου παράγοντα, που τόσο λείπει από τις σύγχρονες «τουριστικές φάμπρικες» που έχουν αναπτυχθεί γύρω μας.

Μια ιδιαίτερα σημαντική πληροφορία , άγνωστη επίσης στο ευρύ κοινό , αφορά την πλευρά του Ολύμπου που ανήκει στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο βόρειο κομμάτι του Νομού Λάρισας. Αυτή η  «άγρια» , χωρίς ιδιαίτερη βλάστηση και δάσωση , πλευρά του Ολύμπου ανταμείβει τον επισκέπτη της με την ασύγκριτα ευκολότερη προσπέλαση της κορυφής του βουνού , του Μύτικα. Η ανάβαση στον Μύτικα και η κατάβαση είναι υπόθεση μιας ημέρας και ο Όλυμπος αποδεικνύεται  απόλυτα φιλικός για όποιον επιθυμεί να τον γνωρίσει.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα , στο σύντομο διάστημα της διάρκειας της έκθεσης , να σας δούμε στο περίπτερό μας , να σας προσφέρουμε δείγματα των γεύσεων της γης μας και να συζητήσουμε για τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αναδειχθεί η κρυμμένη δυναμική όλων των περιοχών του Νομού Λάρισας αλλά και του μεγάλου κεφαλαίου της , του Θεσσαλικού Ολύμπου. 

 Ο Πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ, Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νίκος Ευαγγέλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είμαστε έτοιμοι ως ΑΕΝΟΛ να υποδεχθούμε στο περίπτερό μας στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2015, όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς, αλλά και τον απλό πολίτη, για να τους δώσουμε μια εικόνα του υπέροχου Νομού μας, και να τους προσκαλέσουμε στη συνέχεια να μας επισκεφτούν για να γνωρίσουν από κοντά φιλόξενους ανθρώπους και πανέμορφα μέρη".

Η συμμετοχή στην εκδήλωση συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος LEADER του Άξονα 4 του ΠΑΑ και ειδικότερα του μέτρου 421 «Διατοπική και  Διακρατική  Συνεργασία» με τίτλο « Ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα αειφόρου τουρισμού σε αγροτικές περιοχές, μέσω διαδικασιών ποιότητος».