«Ο τομέας της Εκπαίδευσης μπορεί να «απογειωθεί» και να γίνει το όχημα της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου» αν «αφήσουμε επιτέλους πίσω μας ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Βασίλη Καρδάση, τον Αντιπρόεδρο κ. Φραγκίσκο Κολίση και τα  μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, με αφορμή πρόσκληση για την εκδήλωση «Ε.Α.Π. Ανοικτή Πύλη στην Εκπαίδευση», που διοργανώνεται στη Λάρισα. 

Στο μήνυμά του ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει τα εξής: 

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ εγκαρδίως για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με θέμα «Ε.Α.Π. Ανοικτή Πύλη στην Εκπαίδευση». Δυστυχώς, η πολιτική συγκυρία δεν μου επιτρέπει να παραβρεθώ και να παρακολουθήσω τις οπωσδήποτε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις και συζητήσεις. Με την ευκαιρία, όμως θα ήθελα να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σας. 

Είμαι βέβαιος ότι ο τομέας της Εκπαίδευσης μπορεί να ‘‘απογειωθεί’’ και να γίνει το όχημα της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου. Έχουμε και τους ανθρώπους και τη γνώση για να το πετύχουμε. Προϋπόθεση, όμως, της επιτυχίας είναι να αφήσουμε επιτέλους πίσω μας ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος, να βάλουμε ένα τέλος στις παθογένειες δεκαετιών, να δούμε με ρεαλισμό και χωρίς συμπλέγματα τη σύγχρονη πραγματικότητα. Με αποφασιστικότητα και δυναμισμό να αλλάξουμε το τοπίο, επιτρέποντας στους νέους μας πρωτίστως να παραμείνουν και να προκόψουν στην πατρίδα τους. 

Καλή επιτυχία!»