Την δική της παρέμβαση για την επέτειο του Πολυτεχνείου κάνει η ΕΛΜΕ Λάρισας. Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"42 χρόνια από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ‘73, ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη, φασιστική και στρατοκρατική χούντα αποκτά ξεχωριστή σημασία. Μια και τα εργατικά-λαϊκά στρώματα βρίσκονται ξανά αντιμέτωπα με μια στυγνά αντιλαϊκή πολιτική πείνας, ανεργίας, εξαθλίωσης, Εξάρτησης και Υποτέλειας, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Μετά από έξι χρόνια σκληρής λιτότητας και μνημονίων, η κυβέρνηση θεσπίζει ακόμη ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ σε ένα, ήδη δραματικό για τα λαϊκά στρώματα, τοπίο πείνας, ανεργίας (1.300.000 οι άνεργοι), συνθλίβοντας το αγροτικό εισόδημα και τα χαμηλά στρώματα, αποδομώντας τον παραγωγικό ιστό, εδραιώνοντας το σχολείο της υποστελέχωσης και της ελλιπούς χρηματοδότησης .

Παράλληλα, με την αδιοριστία και την εθελοντική –μαύρη εργασία των  αναπληρωτών - ωρωμίσθιων, σκιαγραφείται το «νέο τοπίο» της κατάργησης και των θεμελιωδών μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας και των στοιχειωδών εργασιακών και παιδαγωγικών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, μετατρέπει τη  μόρφωση, την υγεία, την πρόνοια τη σταθερή εργασία και τα δημόσια αγαθά σε … πολυτέλεια, καταργεί τις Σ.Σ.Ε και την αργία της Κυριακής, φορτώνει τους πολίτες με δυσβάστακτα φορομπηχτικά μέτρα, εξωθώντας τους στην απόγνωση και την πλήρη εξαθλίωση.

Η αντιλαϊκή πολιτική ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, αλλά και των παλαιότερων γενεών,  ΕΞΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ δεκάδες χιλιάδες ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ενώ  ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ μονίμων εκπαιδευτικών.

Απέναντι στην πολιτική της πείνας – ανεργίας  και της  υποτέλειας, όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουμε  ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ  ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ και  ΕΝΩΤΙΚΗ ΛΑЇΚΗ ΠΑΛΗ, που δίδαξε ο ηρωικός παλλαϊκός ξεσηκωμός το Νοέμβρη του ‘73.

Το Πολυτεχνείο ζει και καθοδηγεί τους αγώνες και τη δράση μας για ψωμί-δουλειά-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία.

Ζει στον καθημερινό και ανυποχώρητο αγώνα του λαού μας για ανατροπή αυτής της αντιδραστικής πολιτικής που ισοπεδώνει τις εργασιακές, μορφωτικές κατακτήσεις, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Καλούμε  τους εκπαιδευτικούς και όλο το Λαρισαϊκό λαό, να συμμετέχει μαζικά στην πορεία που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης, για να τιμήσουν τον αγώνα των φοιτητών του Νοέμβρη του 1973 ."