Σε ανακοίνωση η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Λάρισας αναφέρει τα εξής: "Το συμπέρασμα παραμένει επίκαιρο: 

«μόνο ο λαός με τη δύναμή του και τον αγώνα του μπορεί να δώσει τη λύση» 

 Ο ηρωικός ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973 συνεχίζει να φλογίζει τις καρδιές όλων όσων δεν υποκύπτουν στα κελεύσματα της υποταγής και την μοιρολατρίας. 

Αποτελεί ορόσημο και φωτεινό παράδειγμα για το λαό και τη νεολαία που δεν υποτάσσεται και συνεχίζει οργανωμένα και συλλογικά να αντιστέκεται στην επίθεση που δέχεται σε κάθε εργασιακό, κοινωνικό και ασφαλιστικό του δικαίωμα.

42 χρόνια μετά και ο αγώνας για  «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» συνεχίζεται .

Γιατί   σήμερα

42 χρόνια μετά… το ΨΩΜΙ λείπει από το τραπέζι για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες 

42 χρόνια μετά … η ΠΑΙΔΕΙΑ για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας μετατρέπεται σε εμπόρευμα

42 χρόνια μετά… η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους είναι η δική μας εκμετάλλευση 

Σήμερα η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων τωρινών και προηγούμενων  έχει οδηγήσει τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία και την ανασφάλεια. Είναι καθημερινότητα οι απολύσεις, η απλήρωτη εργασία, η φοροκαταιγίδα, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και συνεχώς προστίθενται και νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό.

Σήμερα το δικαίωμα στη μόρφωση συνεχώς υποβαθμίζεται γιατί υπάρχουν σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς απ΄ ότι έχουν ανάγκη, , με την υποχρηματοδότηση να τα οδηγεί στο να λειτουργούν σε συνθήκες «ελεγχόμενης χρεοκοπίας», με μαθητές χωρίς βιβλία, στοιβαγμένους σε 27άρια τμήματα. Το φαινόμενο του υποσιτισμού για πολλά παιδιά να έχει γίνει καθημερινότητα.

Σήμερα με αυταρχισμό και τρομοκρατία προσπαθούν να καταστείλουν κάθε κινητοποίηση που αμφισβητεί την αντιλαϊκή τους πολιτική και αρνείται να πληρώσει την κρίση τους.  Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες ενέργειες των εισαγγελικών αρχών  σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους και απαιτούμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί κάθε αγώνα μέσα στο σχολείο.     

Χρέος μας είναι να τιμήσουμε όλους όσους αγωνίστηκαν αλλά και να εμπνευστούμε από αυτούς για να παλέψουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά.

Χρέος μας είναι να κρατήσουμε το Πολυτεχνείο ζωντανό γιατί οι σημερινές συνθήκες κάνουν επιτακτική την ανάγκη για οργανωμένο αγώνα και πάλη. Γιατί έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι με αγώνα και θυσία γράφεται η ιστορία.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τη νεολαία, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην αγωνιστική συγκέντρωση για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Λάρισας, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ το ΜΑΣ, την Τρίτη 17/11 στις 7.00μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου . 

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και δείχνει μόνο ένα δρόμο  :   αυτόν του αγώνα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης και καταπίεσης".