Σε απόγνωση το Κεφαλόβρυσο. 26 σκυλιά νεκρά από δηλητηριώσεις φόλες, τα 20 εξ αυτών ανήκαν σε κτηνοτρόφους, οι οποίοι σε μία εβδομάδα ετοιμάζανε την άνοδό τους στα βουνά της Σαμαρίνας και του Σμόλικα για την καλοκαιρινή περίοδο. Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση οι κτηνοτρόφοι που σε μια απόσταση 2 χιλιομέτρων από την γέφυρα του Κεφαλοβρύσου μέχρι και την τοποθεσία «Παλιομπράκι» έβλεπαν μέσα στο δάσος, σε όλο το βουνό, νεκρά τα σκυλιά τους το ένα πίσω από το άλλο.

Σε πλήρη απόγνωση και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Επαρχίας Ελασσόνας, με τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Πακάκη σε έξαλλη κατάσταση να δηλώσει πως: «Αν πιαστεί ο υπεύθυνος, θα δοκιμάσει ο ίδιος τις φόλες». Η Αστυνομία, η Συνομοσπονδία Κυνηγών εξέτασαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλην την περιοχή, τα νεκρά ζώα, μεταφέρθηκαν στο Κτηνιατρείο της Ελασσόνας και όργανά από το σώμα τους στέλνονται στο Χημείο του Κράτους, για τις περαιτέρω αναλύσεις, που θα δώσουν απαντήσεις από τι προήλθε το δηλητήριο που σκότωσε τα σκυλιά και που βάζει σε κίνδυνο τη μετάβαση και τον τρόπο λειτουργίας ολόκληρων κτηνοτροφικών μονάδων, που ανυπεράσπιστοι οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προστατέψουν τα αιγοπρόβατά τους από τις αρκούδες και τους λύκους, χωρίς να έχουν τους γνωστούς ποιμενικούς φύλακες μαζί τους.

Σκυλιά εκπαιδευμένα, τσομπανόσκυλα δεκαετίας, έμπειρα στην προστασία στο βουνό των ζώων που φυλάγανε, χάθηκαν σε ένα βράδυ! Από τα χειρότερα γεγονότα που συνέβησαν με φόλες στην επαρχία Ελασσόνας, τα τελευταία 5 χρόνια, αφού πλέον κινδυνεύει να έχει γεμίσει με νεκρά ζώα γενικότερα η περιοχή του Κεφαλοβρύσου από τους παρανοικούς δολοφόνους που επιχείρησαν να σβήσουν την πανίδα σε μια περιοχή, άκρως περιβαλλοντικά άρτια και εναρμονισμένη με την χλωρίδα και την περιβαλλοντική ανάπτυξη.

elassona-city.gr

φωτο αρχείου