Μπορεί στο αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΛ να είναι πρώτη και να φαντάζει απίθανο να χάσει την άνοδο στη Super League, εφόσον συνεχίσει να έχει τέτοια απόδοση στο γήπεδο, ωστόσο, με τα τωρινά δεδομένα η ΑΕΛ θα στερηθεί την άνοδο για εξωαγωνιστικούς λόγους. 

Αιτία είναι η μέχρι σήμερα ύπαρξη της παλιάς ΠΑΕ ΑΕΛ, αυτής που υπήρχε επί προεδρίας Κώστα Πηλαδάκη, η οποία έπρεπε να είχε διαλυθεί προκειμένου να υπάρχει μόνο η νέα ΠΑΕ, που συστάθηκε μόλις η ΑΕΛ επέστρεψε στη Football League μετά από το σύντομο πέρασμά της από τη Γ' Εθνική ως ερασιτεχνικό σωματείο.

Η ταυτόχρονη ύπαρξη δύο ΠΑΕ είναι παράνομη και συνεπάγεται μη αδειοδότηση της ομάδας, ακόμα και εάν τερματίσει πρώτη. Έτσι, προκειμένου οι "βυσσινί" να μην έχουν πρόβλημα και να παίξουν στη Super League, κρίνεται επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ.

Αυτές ξεκινούν από σήμερα, με τον Αλέξη Κούγια να καλεί τον Δήμο Λαρισαίων, τους βουλευτές του Νομού, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούν και να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2015 η παλιά ΠΑΕ. Στόχος όλοι οι παραπάνω φορείς να συναντηθούν στο δημοτικό συμβούλιο μέσα στην εβδομάδα ώστε να συζητήσουν από κοντά.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Αλέξη Κούγια:

«Από σήμερα ο κ. Γιάννης Καλογιάννης θα έρθει σε επαφή με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, ώστε άμεσα, μέσα στην εβδομάδα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο να γίνει σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι βουλευτές του Νομού, αλλά και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ώστε το αργότερο μέχρι το τέλος του 2015 να έχει λυθεί και να έχει εκκαθαριστεί η παλαιά ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 του κ. Πηλαδάκη».