Πεντακόσιες πιστώσεις έχει το υπουργείο Παιδείας στη διάθεσή του για προσλήψεις εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. 

Το εν λόγω πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στα Επαγγελματικά Λύκεια ορισμένων περιοχών της χώρας και θα αφορά τους μαθητές και των τριών τάξεων. Ωστόσο το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει καθώς, όπως είχε δηλώσει συνεργάτης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, απαιτούνταν νομοθετική ρύθμιση και λόγω των εκλογών είχαν παγώσει οι διαδικασίες.

Όσον αφορά το χρονικό ορίζοντα της έναρξης τους προγράμματος αυτός πιθανόν τοποθετείται το Μάρτιο, αν φυσικά όλα πάνε καλά.

Οι περιοχές όπου θα λειτουργήσει το πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες:

1. Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Νομοί: Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη, Ξάνθη, Έβρος

2. Θεσσαλία

Νομοί: Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας

3. Ήπειρο

Νομοί: Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Άρτας, Θεσπρωτίας

4. Ιόνια Νησιά

Νομοί: Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας

5. Δυτική Ελλάδα

Νομοί: Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αχαΐας

6. Πελοπόννησο

Νομοί: Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας

7. Βόρειο Αιγαίο

Νομοί: Λέσβου, Χίου, Σάμου

8. Κρήτη

Νομοί: Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου

Να σημειώσουμε ότι έχει εκδοθεί εδώ και καιρό το τεχνικό δελτίο και ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης ανέρχεται στα 2.670.000 ευρώ, ποσό που αναμένεται να αναθεωρηθεί προς τα κάτω, αφού το χρονικό διάστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών θα είναι μικρότερο από την αρχική εκτίμηση που τοποθετούσε την έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης το Δεκέμβριο.

Τόσο η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη όσο και η Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελούν προτεραιότητες της νέα πολιτικής ηγεσίας γεγονός που αποδεικνύεται και από τις προγραμματικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη. Χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης είχε κάνει λόγο για επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης με αναβαθμισμένη μορφή.

Όσον αφορά τις άλλες περιοχές της χώρας σύμφωνα με απάντηση στη Βουλή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια, όπως και η πρόσθετη διδακτική στήριξη στα γενικά λύκεια θα λειτουργούσαν με συμπλήρωση ωραρίου των μονίμων εκπαιδευτικών. Η λύση ουσιαστικά οδηγεί στη διακοπή των δυο αντισταθμιστικών προγραμμάτων αφού όπως είναι γνωστό στα προγράμματα αυτά διδάσκουν ως επί το πλείστον φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί που όχι μόνο συμπληρώνουν το ωράριό τους αλλά σε πολλές περιπτώσεις τους έχουν δοθεί και υπερωρίες.

Newsbeast.gr