Παρότι από πλευράς υπουργείου Παιδείας (πρόσφατα), διαψεύστηκε οποιοδήποτε λουκέτο σε ΤΕΙ, μια αναδιάρθρωση στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης θεωρείται από πολλούς επιβεβλημένη.

Το εγχείρημα θεωρείται δύσκολο και ήδη από τις έως τώρα διαρροές προκαλούνται οξύτατες αντιδράσεις στα TEI και τις τοπικές κοινωνίες, που δηλώνουν ότι θα δώσουν σκληρή «μάχη» προκειμένου να διατηρήσουν έναν από τους λιγοστούς πόρους για την ενίσχυση της οικονομίας τους, τους φοιτητές τους.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τα σχέδια που απεργάζεται η κυβέρνηση για τα TEI. Δεν θα τα αφήσουμε να περάσουν. Θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να προλάβουμε ενδεχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις», τονίζει στην «Ημερησία» ο πρόεδρος του TEI Θεσσαλίας, Παναγιώτης Γούλας.

Στην ίδια κατεύθυνση και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός που «καθιστά σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πως ούτε τώρα πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι και να μειώσουμε την αγωνιστικότητά μας».

Στον κατάλογο πάντως των 20 τμημάτων με τα λιγότερα μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό) είναι και τρία τμήματα της Θεσσαλίας. Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (ΤΕ) Τρικάλων με μόλις δύο μέλη, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας (Καρδίτσας) του ΤΕΙ Θεσσαλίας με κανένα μέλος και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επίσης με κανένα μέλος.

Η υποστελέχωσή τους κρατά εδώ και χρόνια...