Την δέσμευση της κυβέρνησης, μέσω της αιτιολογικής έκθεσης του νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της οριστικής λύσης των κόκκινων δανείων, λύσης η οποία θα έχει κοινωνική δικαιοσύνη και θα προστατεύσει μόνο αυτούς που έχουν αποδεδειγμένα πρόβλημα διαβίωσης και όχι μόνο αυτούς που «κρύβονται» πίσω από ρυθμίσεις αναστολών των πλειστηριασμών, χαιρετίζει με δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος ως γνωστόν, έχει δώσει αγώνες, τόσο μέσω τους επιστημονικού του φορέα, όσο και μέσω  της πολιτικής του δραστηριότητας,  με στόχο την προστασία του Έλληνα δανειολήπτη καθώς και της περιουσίας του δήλωσε: 

«Η  ξεκάθαρη δέσμευση της κυβέρνησης για προστασία της πρώτης κατοικίας των ελλήνων πολιτών, συναντά την λογική, την πραγματικότητα μα και τις πολιτικές μας δεσμεύσεις, και ως εκ τούτου αυτό είναι κάτι που με βρίσκει αλληλέγγυο». 

Όσον αφορά την ψήφιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο κ. Κόκκαλης σημειώνει πως «πολλές απ’ τις διατάξεις πράγματι είναι σε αυτή την κατεύθυνση και επιταχύνουμε την απονομή της Δικαιοσύνης. Υπάρχουν όμως διατάξεις για τις οποίες οι ΑΝ.ΕΛ κατέθεσαν τροπολογία όπως η εμμάρτυρη απόδειξη, η υποχρέωση παράστασης των Δικηγόρων σ’ όλους τους βαθμούς και σ’ όλες τις διαδικασίας αλλά και σε διαδικαστικές πράξεις και η αλλαγή στην κατάταξη των δανειστών, πιστεύοντας πως τελικά θα γίνουν δεκτές».