Με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο σχολίασε ο Λάκης Λαζόπουλος την αντιπαράθεση Τσίπρα-Λαφαζάνη εκφράζοντας την αντίθεσή του στον διχασμό της Αριστεράς.

«Δεν μπορεί τα κόμματα της Αριστεράς να γίνουν σαν γριές, που πιάνουν το πλεκτό τους και λένε ωραία λόγια, και όταν έρχεται η ώρα να μην μπορούν να αποδώσουν κάτι, ή όταν χάνουν, να πέφτουν πάνω στον ίδιο τους τον εαυτό και να τον χτυπάνε» είπε ο γνωστός ηθοποιός. Καταφερόμενος εναντίον της στάσης Λαφαζάνη να ιδρύσει νεό κόμμα, ο Λαζόπουλος πρόσθεσε: «Βεβαίως να διαφωνήσεις, αλλά πάνω σε μια μαχαιριά που δίνει ο Σόιμπλε, πάνω σε ένα σώμα, στο ελληνικό σώμα, δεν μπορεί να έρχεσαι εσύ και να δίνεις άλλη μια. Αυτή είναι η αντίρρησή μου. Η αντίρρησή μου είναι ότι δεν χρειάζεται να μαχαιρωνόμαστε μεταξύ μας. Δεν χρειάζεται εμφύλιος».

Προειδοποίησε ότι «το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό δεν πρόκειται να φέρει καμία αλλαγή» και πως « αντί να ενωθούμε προχωρούμε σε διαίρεση. Αντί να κάνουμε πολλαπλασιασμό κάνουμε διαίρεση».

Υπεραμύνθηκε μάλιστα των διαφορετικών απόψεων έστω και με διαφωνίες και συγκρούσεις. «Πρέπει να καταλήξουμε ότι υπάρχουν κάποια ρεύματα. Υπάρχει ένα ρεύμα το οποίο μιλάει για μια πορεία της χώρας εκτός Ευρώπης, στη δραχμή. Τι σημαίνει αυτό; Για μια πορεία της χώρας πάση θυσία στο ευρώ, και για μια πορεία στην Ευρώπη με επιφυλάξεις. Δηλαδή κάνω την προσπάθειά μου την ύστατη να είμαι μέσα στο ευρώ, αλλά αν δεν ελαφρυνθεί το χρέος, άρα δεν είναι βιώσιμο το χρέος, δεν θα μπορέσω και να παραμείνω» τόνισε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Λ. Λαζόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Εγινε μια απόλυτα μεγάλη προσπάθεια , δόθηκε μια πολύ πάρα πολύ σκληρή μάχη. Είναι η πρώτη φορά που δεν έχουμε προ-συνεννόηση με τον εχθρό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους. Είναι άλλο πράγμα να πας προ-συνεννοημένος και να υπογράφεις ό,τι σου βάζουν μπροστά, και είναι άλλο πράγμα να αγωνίζεσαι, να χάνεις τη μάχη γιατί ο εχθρός είναι ισχυρότερος και γιατί μπορεί να σου επιβάλει αυτά που σου επιβάλλει, και εσύ δεν έχεις επίσης ένα εναλλακτικό σχέδιο γιατί δεν έχεις μια χώρα έτοιμη. Έχει διαλυθεί ο παραγωγικός της ιστός, έχει διαλυθεί η ίδια σου η χώρα, έχουν σκορπίσει οι νέοι σου στα μήκη και τα πλάτη της γης και δεν μπορείς να ξανασηκωθείς».

Τέλος τόνισε πως ο Ελληνας πολίτης οφείλει να αντιληφθεί πως στην Ελλάδα σήμερα διεξάγεται ένας "πόλεμος γενεών" και πως η νέα γενιά αγωνίζεται ν' αλλάξει τη χώρα όπου ζει, χωρίς ωστόσο να συναντά την κατανόηση που της αξίζει.

 

 iefimerida.gr