Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Βαγγέλη Παπαλέξη να προλογίσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μειμαράκη στην κεντρική πολιτική του ομιλία ως υποψηφίου προέδρου του κόμματος στη Λάρισα, είπε τα εξής:

«Καλωσορίζω στη Λάρισα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε αυτή την κατάμεστη αίθουσα, η οποία για πρώτη φορά για υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ ανοίγει σε όλο το εύρος της. Και στο πρόσωπό του καλωσορίζω τον ανώνυμο νεοδημοκράτη, γιατί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι η ψυχή και η συνείδηση της παράταξης. Προέρχεται από τη βάση, είναι ένας από εμάς, ανέβηκε σκαλί-σκαλί την ιεραρχία ξεκινώντας από τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ, την Οργάνωση του κόμματος, μετέπειτα στο κοινοβούλιο και την κυβέρνηση, Γραμματέας του κόμματος και Πρόεδρος της Βουλής. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν πάντοτε παρών σε όλους τους αγώνες της παράταξης, δεν λιποτάκτησε ποτέ, δεν λιποψύχησε, αγωνίστηκε με πάθος για τις ιδέες και τα πιστεύω μας στην πρώτη γραμμή του πυρός και όχι στα μετόπισθεν. Ήταν μαζί μας στις νίκες και στις ήττες, στις χαρές και τις πίκρες. Απέδειξε ότι ξέρει να δίνει μάχες στη βουλή αλλά και στην κοινωνία, στο κοινοβούλιο αλλά και στο πεζοδρόμιο. 

Φίλες και φίλοι,

Η παράταξή μας βρίσκεται σήμερα σε ένα κομβικό σημείο. Χρειάζεται ανασυγκρότηση, οργάνωση, επανεκκίνηση, ανανέωση. Ποια, όμως, είναι η βασική προϋπόθεση γι’ αυτά και ποιος μπορεί καλύτερα να τα εγγυηθεί; Πιστεύω ότι βασική προϋπόθεση για ένα δυναμικό νέο ξεκίνημα της Νέας Δημοκρατίας είναι η ενότητα. 

Φίλες και φίλοι, 

Με γνωρίζεται χρόνια. Ξέρετε ότι δεν επεφύλαξα ποτέ για τον εαυτό μου ρόλο “επιτήδειου ουδέτερου”. Πάντοτε έλεγα ευθαρσώς την άποψη μου. Με σεβασμό, λοιπόν, στην επιλογή της καθεμιάς και του καθενός σάς λέω ευθέως ότι πιστεύω πως εκείνος που κατά τη γνώμη μου μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα ως αρχηγός την ενότητα της παράταξης είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Γι’ αυτό και την επόμενη Κυριακή επιλέγω και ψηφίζω Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Θέλω να πιστεύω πρόεδρε ότι και οι νεοδημοκράτες με τους οποίους έδωσες τόσες μάχες θα σε τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα δύσκολα που είναι μπροστά μας!».