Μια ξεχωριστή έκθεση έργων τέχνης διοργάνωσαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Χάλκης, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Χάλκης σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Χάλκης και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Νομού Λάρισας.

Η έκθεση με τίτλο «Όταν οι εκπαιδευτικοί φιλοτεχνούν…» είχε σκοπό να αναδειχθούν οι φιλότεχνες πτυχές των εκπαιδευτικών μέσα από τα έργα τους και η ανάδειξη πολιτιστικών αξιών μέσα από το πάντρεμα επιστήμης -τέχνης. Μέσα από τα έργα των εκπαιδευτικών οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και την άλλη όψη του εκπαιδευτικού όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την αγάπη του για την τέχνη. Το ξεχωριστό της έκθεσης αυτής ήταν η συμμετοχή για πρώτη φορά μαθητών της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Χάλκης με δικές τους εικαστικές δημιουργίες, οι οποίες εκτέθηκαν δίπλα στα έργα των εκπαιδευτικών-καλλιτεχνών με απώτερο σκοπό να οδηγήσουν τα βήματά τους προς την τέχνη και τον πολιτισμό και μακροχρόνια στην ενεργό συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου τους.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν επίσης έργα αγιογραφίας, αργυροχρυσοχοΐας, ζωγραφικής, γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, βιτρό, μπατίκ και εικαστικά δημιουργήματα των μαθητών του δημοτικού σχολείου Χάλκης.

X.A.