«Η Ελλάδα δεν πρέπει ούτε κατ’ ελάχιστον να παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ούτε να κάνει εκπτώσεις στα εθνικά θέματα, λόγω της οικονομικής κρίσης» τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις εκδηλώσεις Εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με το πέρας των εκδηλώσεων στη Λάρισα, όπου παραβρέθηκε ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε τα εξής: 

«Προσήλθαμε σήμερα στην εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, για να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή πρώτα σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, την ελευθερία του ελληνικού λαού και τα ιδανικά του ελληνισμού. Αλλά τιμούμε ταυτόχρονα τους αξιωματικούς και τους οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων, που αποτελούν και σήμερα τη μεγάλη ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας απέναντι σε κάθε επιβουλή. 

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, έχουν πυκνώσει τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας, τα οποία δημιουργούν και ασύμμετρες απειλές όπως αυτές που βιώσαμε πρόσφατα στο Παρίσι. Ταυτόχρονα, έχουν επανακάμψει επιθετικοί εθνικισμοί και ανιστόρητοι αλυτρωτισμοί στον βαλκανικό χώρο, που αναμοχλεύουν πάθη του παρελθόντος. Η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερά υπέρμαχος της ειρηνικής επίλυσης τυχόν διαφορών, αλλά παράλληλα δεν πρέπει ούτε κατ’ ελάχιστον να παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ούτε να κάνει εκπτώσεις στα εθνικά θέματα, λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Γι’ αυτό και η Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα στις ένοπλες δυνάμεις και στα στελέχη της, πέρακαι πάνω από πολιτικές ή κομματικές διαφορές».