Ενημέρωση σχετικά με τα θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό των Αστυνομικών είχε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνάντησή του με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας. 

Οι αστυνομικοί, μετά την ενημέρωση που είχαν στις 22-01-2026 από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τις διατάξεις που τους αφορούν στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τόνισαν την αντίθεσή τους στην ισοπεδωτική λογική που το διέπει και επέδωσαν υπόμνημα στον Θεσσαλό πολιτικό όπου εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους στις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επισήμαναν δε ότι η κατάθεση ενός νομοσχεδίου με απλουστευτική λογική, που δεν σέβεται τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους, δεν θα λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα άλλα θα τα περιπλέξει, καθότι «οι ένστολοι πάντα διέπονταν από συγκεκριμένο στρατιωτικό συνταξιοδοτικό δίκαιο για τον υπολογισμό της σύνταξής τους» που λάμβανε υπόψη τα χαρακτηριστικά του επαγγέλματός τους, όπως η επικινδυνότητα, το μικρό προσδόκιμο ζωής, οι διπλάσιες υπηρεσίες κλπ.

Εν κατακλείδι διατυπώνοντας την άποψη ότι «ο μόνος δρόμος για την εργασιακή ειρήνη είναι ο ουσιαστικός διάλογος και όχι η εσπευσμένη και εκβιαστική ψήφιση ανεδαφικών και παράλογων διατάξεων», οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, ζήτησαν από τον κ. Χαρακόπουλο να διαχωρίσει τη θέση του από τη λογική του νομοσχεδίου και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω γνωστοποίηση του θέματος στα όργανα του κόμματός του.

Ο πρώην υπουργός, επικοινώνησε με τον Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι αύριο Δευτέρα θα έχει συνάντηση με την συνδικαλιστική ηγεσία των αστυνομικών ενόψει και της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, την ερχόμενη Τρίτη. 

Στη συνάντηση με τον κ. Χαρακόπουλο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας Θανάσης Νταβούρας και τα μέλη του Δ.Σ, Δήμος Γεωργαντάς, Αδάμ Αρταπερίδης και Νίκος Τηγανής.