Υπό το βαρύ κλίμα της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνει ο τόπος καταρτίζεται ο φετινός προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΛ, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στην σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε για το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης.

Η Δημοτική αρχή, στην προσπάθεια να δείξει το κοινωνικό πρόσωπο προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης την δημιουργία κοινωνικού τιμολογίου για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας και τα θύματα της οικονομικής κρίσης.  

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως στα πλαίσια του κοινωνικού τιμολογίου θα προβλέπεται μείωση κατά 50% του λογαριασμού της ΔΕΥΑΛ σε ευπαθείς ομάδες όπως μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ΑΜΕΑ, μακροχρόνια άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι επαγγελματίες και άποροι που αφορούν το 10 % περίπου των πελατών της ΔΕΥΑΛ, δηλαδή σε 10.000- 12.000 υδρόμετρα και θα εφαρμοστεί για δύο χρόνια.

Επίσης προβλέπεται στον προϋπολογισμό της επιχείρησης και το 5% των εσόδων σαν επιχορήγηση προς τον δήμο, ώστε να τα διαθέσει σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.