Πιο σημαντική απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, θα είναι για το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού την προσεχή Τρίτη στην Λάρισα.

Λόγω της πτώσης της δημοτικότητας του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου και την μαζική αποχώρηση στελεχών προς πολλές πολιτικές κατευθύνσεις, αλλά και απόρροια των δημοσκοπήσεων οι οποίες συνεχίζουν να δείχνουν "ντέρμπι" μεταξύ της Κουμουνδούρου και της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εκμεταλλευτεί τη Λάρισα όσο πιο καλά μπορεί από επικοινωνιακή σκοπιά. 

Γι' αυτό και - θέλοντας αρχικά να χτυπήσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που επέλεξε την Ταχυδρομείου - η ομιλία του θα λάβει χώρα το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική πλατεία, τη μεγαλύτερη της Λάρισας, η οποία, όπως ευελπιστεί ο πρώην πρωθυπουργός, θα είναι γεμάτη από κόσμο, ή έστω αυτό θα προκύπτει από τα τηλεοπτικά πλάνα. 

Μάλιστα, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα φτάσει στη Λάρισα ειδική ομάδα σκηνοθετών και τεχνικών από την Κουμουνδούρου η οποία θα μελετήσει τον χώρο και θα αποφασίσει το πώς θα στηθεί σκηνοθετικά η ομιλία, αν θα μπουν καρέκλες, πού θα βρίσκεται η εξέδρα και όλα τα λοιπά διαδικαστικά.