Υπόμνημα προς τον υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επιδιώκοντας την επίλυση του εργασιακού προβλήματος των σχολικών τροχονόμων.

Όπως εξηγεί: «η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, ζητά συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε για να βρεθεί λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά το εργασιακό των σχολικών τροχονόμων.

Το 1999 ξεκίνησε ο θεσμός των σχολικών τροχονόμων, αλλά χωρίς να λυθεί το βασικότερο πρόβλημα, δηλαδή οι εργασιακές σχέσεις αυτών των εργαζόμενων. Έτσι σήμερα μετά από 16 χρόνια, οι σχολικοί τροχονόμοι συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από ένα απαράδεκτο καθεστώς, με ένα φιλοδώρημα 174 ευρώ μηνιαίως, το οποίο πληρώνεται σε αραιά διαστήματα, και χωρίς να έχουν κοινωνική ασφάλιση. Ουσιαστικά δεν λογίζονται ως εργαζόμενοι, αλλά ως εθελοντές!

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και ο Σύλλογος Σχολικών Τροχονόμων Ν. Λάρισας, που ανήκει στη δύναμη μας, ζητά από εσάς και την κυβέρνηση συνολικά, να δώσει άμεση νομοθετική λύση στο πρόβλημα του απαράδεκτου καθεστώτος εργασίας των σχολικών τροχονόμων και συγκεκριμένα:

Οι σχολικοί τροχονόμοι, να αποκτήσουν με νόμο εργασιακή σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και να ανήκουν στο υπουργείο παιδείας, όπως και οι καθαρίστριες των σχολείων.

Να αμείβονται με μισθό που να καλύπτεται από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να έχουν εργασιακά δικαιώματα.

Να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη με ένταξη στο ΙΚΑ.»