Στην μελέτη της ποιότητας διαφόρων ποικιλιών του καφέ και των αντίστοιχων ροφημάτων προχωράει το τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την εταιρεία Coffee Island.

Μέσω αυτής της συνεργασίας θα μελετηθούν οι ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στην υγεία, τόσο όσον αφορά την ποιότητά του όσο και την ποσότητα που καταναλώνεται.

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο τέλος του 2015, ενώ με την εξέλιξη των ερευνών θα αναπτυχθούν και σχετικές θέσεις εργασίας. Εκείνο που δεν έγινε γνωστό είναι αν θα γίνει και… εργαστηριακή έρευνα στις καφετέριες της Λάρισας.