«H κοινωνική πολιτική ήταν και παραμένει πρώτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχής.  Επικεντρώσαμε, στο πρώτο χρόνο της θητείας μας το ενδιαφέρον και τη δουλειά μας σ΄ αυτό τον τομέα, πιστεύοντας ότι αυτό οφείλει να κάνει ο Δήμος, στηρίζοντας τους συμπολίτες μας.,  στη περίοδο που διανύουμε. Μια πτυχή αυτής της προσπάθειας είναι και η ομαλή λειτουργία των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών  του Δήμου μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αριθμός των παιδιών που εντάσσονται στους σταθμούς φέτος αυξήθηκε πολύ» 

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας στους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 5ου και 21ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου, τους οποίους επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή αγιασμού. 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, τόνισε ότι φέτος, έχουν επιλυθεί εγκαίρως τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό, προκειμένου να οι Παιδικοί Σταθμοί να είναι έτοιμοι και στελεχωμένοι πλήρως για να υποδεχθούν τα παιδιά, που φέτος είναι κατά 400 περισσότερα από πέρσι. Ειδικότερα την περασμένη χρονιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου φιλοξενήθηκαν 1800 παιδιά και φέτος έχουν ικανοποιηθεί ήδη 2.200 αιτήσεις και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το επόμενο δεκαπενθήμερο να ικανοποιηθούν και άλλες, σε κενές θέσεις που θα προκύψουν.   

Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα της και στο θέμα της μοριοδότησης των αιτήσεων, τονίζοντας ότι το σύστημα εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος, ώστε να υπάρξουν κανόνες πλήρους διαφάνειας και να τελειώσει μια και καλή η λογική των παρεμβάσεων και των εξυπηρετήσεων προκειμένου κάποιο παιδί   να ενταχθεί στους Σταθμούς. «Στο σύστημα αυτό θα επιμείνουμε και όπου χρειαστεί την επόμενη χρονιά θα γίνουν διορθώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος παράλληλα απευθυνόμενος στους γονείς, τόνισε ότι η πόρτα του γραφείου του, όπως και των αντιδημάρχων είναι ανοικτή, τονίζοντας ότι  με καλή διάθεση, μπορούν να αντιμετωπιστούν τα  όποια προβλήματα»

Τέλος ο δήμαρχος ευχήθηκε υγεία σε παιδιά, γονείς και προσωπικό, ενώ στις επισκέψεις του συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννη και την προισταμένη της αρμόδιας Διεύθυνσης κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.