«Πιστεύω ότι αυτή τη φορά τα παθήματα θα γίνουν μαθήματα και θα κάνουμε σωστές επιλογές, έτσι ώστε στις 21 Σεπτεμβρίου να είναι δυνατός ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε παραγωγική ανασυγκρότηση» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κατερίνη, στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας στην Πιερία.

Ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε τη στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που «έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και τελικά το μνημόνιο έσκισε στα δύο τον ΣΥΡΙΖΑ. Έλεγαν ότι θα χορέψουν τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες πεντοζάλι, και τελικά χόρεψαν τον κόσμο στο ταψί με τα μέτρα που έφεραν με το 3ο μνημόνιο και τα capital controls. Υπό το βάρος των ψεμάτων που είπαν, καταρρέει με πάταγο ο Πύργος της Βαβέλ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρώην αν. υπουργός κάλεσε τους πολίτες της Πιερίας και όλης της Μακεδονίας «να ψηφίσουν με λογική και με σύνεση, να μην παρασυρθούν από αισθήματα θυμού». Όπως είπε χαρακτηριστικά «με βάση την εμπειρία του παρελθόντος δεν είναι καλός οδηγός στις επιλογές μας ο θυμός και η αγανάκτηση. Πολλά είναι αυτά που μας πληγώνουν, πολλά είναι αυτά που πρέπει να διορθωθούν, αλλά πρέπει να κάνουμε ορθές επιλογές για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε. Αν οι πολίτες είχαν κάνει σωστή επιλογή το 2009 και δεν είχαν παρασυρθεί από τα ‘‘λεφτά υπάρχουν’’, η χώρα δεν θα είχε μπει στα μνημόνια. Αν οι πολίτες είχαν κάνει σωστή επιλογή το Γενάρη του 2015 και δεν είχαν παρασυρθεί από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα σήμερα θα έβγαινε από τα μνημόνια. Δεν θα συνομολογούσε το πιο σκληρό, το πιο επώδυνο, το μνημόνιο της Αριστεράς».

Ο κ. Χαρακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθιέρωση για πρώτη φορά ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι «η επιβολή του στη μάθηση είναι κραυγαλέο δείγμα των ιδεολογικών αγκυλώσεων και εμμονών της Αριστεράς. Οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνονται ότι φροντιστήριο πάνε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά της μέσης ελληνικής οικογένειας. Επιπλέον, αυτός που έχει την οικονομική δυνατότητα και στέλνει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο φορολογείται για τη δημόσια παιδεία και δεν κάνει χρήση των υπηρεσιών της. Λοιπόν, να του επιβάλουμε και επιπλέον φορολόγηση γιατί δεν επιβαρύνει τη δημόσια παιδεία; Αν τελικά επιβαρυνθούν κι άλλο τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία, όπου σπουδάζουν 85.000 παιδιά, αρκετά από αυτά θα αναγκαστούν να κλείσουν, καθώς πολλά παιδιά μεσαίων οικογενειών δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στα δίδακτρα. Έτσι, χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο. Επίσης, θα έχουμε έκρηξη στη μαύρη, στην αδήλωτη εργασία. Θα καταφύγουν όλοι στα ιδιαίτερα, δεν θα κόβουν αποδείξεις, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη φοροαποφυγή και μείωση των φορολογικών εσόδων».