Πλήθη πιστών εόρτασαν την Κοίμηση της Θεοτόκου στην γραφική και όμορφη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην παραλία Καστρί-Λουτρό, όπου ο ιερός κλήρος αλλά και οι πολυπληθείς ευλαβείς προσκυνητές έψαλλαν τα εγκώμια και μεγαλοπρεπώς λιτάνευσαν τον επιτάφιο της προστάτιδός τους Παναγίας έως την θάλασσα, επικαλούμενοι την χάρη και την ευλογία της Θεομήτορος.

Του εσπερινού γινομένου προεξάρχοντος του αρχιμανδριτου π. Τιμοθέου Κοντογιάννη  εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρναβου   στο τέλος διαβάστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και επίκαιρα μίλησε ο π. Τιμοθεος τονίζοντας στους προσκυνητές το πόσο σημαντικό είναι για τους Χριστιανούς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 Ανήμερα της εορτής  τελέστηκε πανηγυρική Θεια Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδριτου π. Γεδεών  Μαντά με τη συμμετοχή πιστών από τις γύρω περιοχές.

Ενώ μεθεόρτια στον ναό λειτούργησε ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Ιατρός τονίζοντας για το πρόσωπο της Παναγίας και την βοήθεια που παρέχει στους πιστούς. .

Η ενορία εκφραζει ευχαριστιες στους ιερεις της Μητροπολεως  και στον Εφημεριο  της πρωτοπρεσβυτερο  π. Αθανασιο Καρυωτη για την συμμετοχη τους στην Πανηγυρι,  καθως και στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιγνάτιο για την ποιμαντική επίσκεψη του στην ενορία κατά την περίοδο των παρακλήσεων και τις πατρικές ευχές και ευλογιές του.