Πρωτοβουλία για μια δίκαιη και αποτελεσματική λύση στο μείζον πρόβλημα των διοδίων, με τις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, στο σύνολο της Θεσσαλίας, αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που την προσεχή Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, στη 1.00 το μεσημέρι, συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δημάρχου, έχουν κληθεί και θα μετάσχουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Κωτσός και οι Δήμαρχοι Αλμυρού και Βελεστίνου, κ.κ. Εσερίδης και Νασίκας.

Στην επιστολή – πρόσκληση του κ. Μπέου αναφέρονται τα εξής:

Μετά την κυβερνητική αλλαγή που επήλθε και εξ αιτίας της οποίας βάσιμα υπάρχει η προσδοκία για αλλαγή σε μια σειρά πολιτικών και οικονομικών θεμάτων, επαναφέρω υπόψη σας το οξύ και απαράδεκτο θέμα του υπέρογκου τιμήματος των διοδίων, τόσο στο Μοσχοχώρι αλλά και σε άλλες περιοχές, που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν οι πολίτες του συνόλου της Θεσσαλίας, για να κάνουν χρήση ενός έργου που ήδη έχουν χρυσοπληρώσει δυο και τρεις φορές.

Φρονώ ότι πλέον διαμορφώνονται οι συνθήκες προκειμένου να κινητοποιήσουμε τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη χρήση έργων που διασφαλίζουν την άνετη, γρήγορη και κυρίως ασφαλή διακίνηση, χωρίς ληστρικές υποχρεώσεις, όπως η καταβολή υπέρογκων διοδίων.

Ασφαλώς όλοι γνωρίζετε ότι εξ αιτίας της συγκεκριμένης πολιτικής, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας κάνει χρήση των παράπλευρων δρόμων, σε κάθε περίπτωση ακατάλληλων και επικίνδυνων, με αποτέλεσμα να έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο αίματος και μάλιστα με ζωές νέων ανθρώπων.

Από την άλλη υπάρχει και η οικονομική «αιμορραγία» εκατοντάδων συμπολιτών που υποχρεώνονται από την επαγγελματική τους δραστηριότητα να μετακινούνται όχι μόνο μεταξύ Βόλου και Λάρισας, αλλά στο σύνολο των θεσσαλικών πόλεων.

Σας καλώ, λοιπόν, ως πρώτη μορφή αντίδρασης να συναποφασίσουμε μια πρώτη εκδήλωση αντίδρασης – διαμαρτυρίας, με το άνοιγμα των διοδίων, για την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων, εκδήλωση στην οποία θα τεθούμε εμείς οι αιρετοί εκπρόσωποι επικεφαλής και στη συνέχεια να προγραμματίσουμε όποιες άλλες μορφές διαμαρτυρίας κρίνουμε απαραίτητες.

Στόχος μας, στην καλυτέρα των περιπτώσεων, η κατάργηση των διοδίων και αν αυτό δεν είναι εφικτό, η μείωση των διοδίων τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Επιτέλους, δεν μπορούμε άλλο να παραμένουμε απαθείς στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες των θεσσαλών πολιτών, προκειμένου να θησαυρίζουν εργολάβοι και προμηθευτές.

Κατόπιν όλων αυτών σας προσκαλώ σε συνάντηση – σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στη 1.00 το μεσημέρι, προκειμένου να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και ελπίζω στη συμμετοχή σας.