Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος με τίτλο:

«Ταξιδεύοντας  μαθητές στη ‘Λάρισα’ του Αστεριάδη»

Που έλαβε χώρα στους εκθεσιακούς χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων,  με Υπεύθυνη Εκπαιδεύτρια-Εμψυχώτρια την Ελένη Φωλίνα (ιστορικό Τέχνης, εικαστικό) διεξάγεται μαθητικός καλλιτεχνικός διαγωνισμός με θέμα:

                                             «Η δική μου Λάρισα»

Τα παιδιά, εφόσον ξεναγηθούν ή μελετήσουν το έργο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ/ΛΑΡΙΣΑ» του Αγ. Αστεριάδη, κτήμα της Συλλογής Γ.Ι.Κατσίγρα, μέσα στη σχολική πλέον τάξη, έχοντας ανακαλύψει τα στοιχεία της πόλης, θετικά και αρνητικά, αποφασίζουν τι θα επέλεγαν να αλλάξουν σε αυτήν την πόλη και τι να κρατήσουν. Στο εικαστικό εργαστήρι του σχολείου σχολιάζουν «εικαστικά» στοιχεία και καταστάσεις της σύγχρονης πραγματικότητας που τους εγκλωβίζουν  και με διαφορετικά υλικά και τεχνικές (ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία  κλπ) διαμορφώνουν τη δική τους Λάρισα  όπως την οραματίζονται ιδανικά. Τα μαθητικά έργα θα «συναρμολογήσουν», το ένα δίπλα στο άλλο σαν ένα μεγάλο παζλ, τη Λάρισα  μέσα από τα μάτια των μαθητών, ένα συλλογικό έργο δηλαδή που θα εκτεθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης. 

Αιτήσεις συμμετοχής:

Τα σχολεία που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να παραδώσουν τα έργα τους στη ΔΠΛ-ΜΓΙΚ (Γ. Παπανδρέου 2) έως την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Η βράβευση των μαθητών που θα συμμετέχουν στο έργο θα γίνει στις 18 Μαΐου στο αίθριο της ΔΠΛ, στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 621 205