Ο Σύλλογος Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στην ισόγεια αίθουσα του ΟΥΗΛ στις 19:30 το απόγευμα, την παρουσίαση του βιβλίου της Πέπης Ρηγοπούλου, « Θάλαμος Ανανήψεως». 

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου  οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη συγγραφέα και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την πορεία της σύγχρονης  ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, από τα γεγονότα της Μικράς Ασίας  το 1922, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, της εισβολής στην Κύπρο και τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων.  

Η κυρία Ρηγοπούλου άλλωστε, αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι των γεγονότων του Πολυτεχνείου καθώς βρισκόταν στην πύλη τη στιγμή της εισβολής του τανκ, την 17η Νοέμβρη, και οι μαρτυρίες της είναι κάτι παραπάνω από ιστορικό ντοκουμέντο. 

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η διδάσκουσα του Πανεπιστημίου  Αθηνών και του Ε.Α.Π  κυρία Ιωάννα Αθανασάτου, ενώ κείμενα θα διαβαστούν από την ηθοποιό κυρία Τζένη Σκαρλάτου.