Το ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το ν. Λάρισας καθώς και τους υποψηφίους που το απαρτίζουν παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Μετροπόλ ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παπαγεωργίου μαζί με το ιστορικό στέλεχος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και παλιό πρόεδρό του Γιάννη Κουτσονίκο.

Όπως τόνισε ο συντονιστής της ΝΕ «ξεκινάμε σήμερα με την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για το ν. Λάρισας, για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Ενός ψηφοδελτίου νίκης και ανατροπής σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την χώρα μας, την Ευρώπη αλλά και για όλη την Αριστερά.

Πρόκειται για μια εκλογική μάχη όπου αναμετρώνται η ελπίδα με τον φόβο. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού, ότι στις 26 Γενάρη θα κυριαρχήσει η ελπίδα που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας την πολιτική του προς όφελος της πατρίδας μας και των πολιτών της».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα ξαναβρεθεί στη Λάρισα –στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία- τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, χωρίς όμως ακόμη να έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα της επίσκεψής του.

Οι 11 υποψήφιοι του ν. Λάρισας με το ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ακόλουθοι (κατ’ αλφαβητική σειρά):

Βαγενά Άννα, Ηθοποιός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα, όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε στις σχολές του «Θεάτρου Τέχνης» (Κάρολος Κουν) καθώς και του «Εθνικού Θεάτρου». Επίσης φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του «Θεσσαλικού Θεάτρου». Είναι παντρεμένη με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και έχουν δύο κόρες.

Γελαλής Δημήτριος, Οικονομολόγος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας (2012-σήμερα). Γεννήθηκε στη Βερδικούσια Ελασσόνας το 1958. Έγγαμος με 2 παιδιά. Πτυχιούχος Παν/μίου Μακεδονίας (Α.Β.Σ.Θ.). Έχει διατελέσει: Πρόεδρος 7ου ΠΤ Θεσσαλίας του ΟΕΕ, Πρόεδρος & γραμματέας Ένωσης Λογιστών Ν. Λάρισας, μέλος ΓΣ Ομοσπονδίας Λογιστών Ελλάδας, μέλος Συνδέσμου Υπαλλήλων Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, μέλος ΟΚΕ Ν. Λάρισας, μέλος “Ένα καράβι για τη Γάζα” και του Κοινωνικού Φόρουμ. Υποψήφιος σε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ενεργό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους και της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Οικονομικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για φορολογικά θέματα.

Γιαλαμάς Δημήτρης (Τάκης),Δημοτικός υπάλληλος

Γεννήθηκε στην Κοιλάδα Λάρισας. Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και εργάζεται στο Δήμο Λάρισας. Από το 1979 και μέχρι το 1998, εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου διετέλεσε Γενικό Γραμματέας του και Αντιπρόεδρος. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Από το 1999 μέχρι και σήμερα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου ν. Λάρισας και του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στέλεχος ΣΥΝ και πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λάρισας με το “Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία” (2014).

Δημητρακόπουλος Ευάγγελος, Λογιστής

Γεννήθηκε το 1960 στη Βαμβακού Φαρσάλων και από το 1987 κατοικεί μόνιμα στα Φάρσαλα. Εργάστηκε για 30 χρόνια μέχρι το 2013 ως προϊστάμενος λογιστηρίου του εκκοκκιστηρίου της “ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ”' και από το 2013 συνεχίζει με την ίδια ιδιότητα στο εκκοκκιστήριο της “SKL - ΑΦΟΙ ΣΚΛΑΠΑΝΗ - ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΑΤΒΕΕ” στην Πασχαλίτσα Καρδίτσας. Από το 1999 και έως το 2010 υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άλλοτε από την μεριά της συμπολίτευσης από το πόστο του αντιδημάρχου και άλλοτε της αντιπολίτευσης. Υποψήφιος Δήμαρχος Πολυδάμαντα το 2006, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη “Θεσσαλών Δύναμη”  (2010 - επικεφαλής Απ. Παπατόλιας) και με το “Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία” (2014 – επικεφαλής Η. Διώτη)).

Διώτη Ηρώ, Οικονομολόγος

Βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας (2009-σήμερα), οικονομολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στη Λάρισα. Πτυχιούχος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών & Πολιτικών Σπουδών Παν/μίου Μακεδονίας. Περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Λάρισας, υποψήφια Περιφερειάρχης-επικεφαλής παράταξης “Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία”. Μέλος Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος (αντιπρόεδρος). Έχει διατελέσει υπεύθυνη Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για το ΥΠΕΚΑ. Δραστηριοποιείται σε κινήματα πόλης και αντιρατσιστικές κινήσεις. 

Ζωγράφος Βασίλειος, Εκπαιδευτικός ΠΕ, διευθυντής 9ου Δ.Σχ. Λάρισας

Γεννήθηκε στο Γυργογύρι Τρικάλων, ζει μόνιμα στη Λάρισα και είναι παντρεμένος με τη θεολόγο καθηγήτρια Δέσποινα Πατσιατζή. Επί σειρά ετών συνδικαλιστής, εκλεγμένος στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ. Λάρισας “Κ. Κούμας” και στο ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ. Διετέλεσε Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ. Ενεργό μέλος του φιλειρηνικού κινήματος και επί πολλά έτη πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ). Ασχολήθηκε ενεργά με την Τ.Α., επανειλημμένα υποψήφιος και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων. Στέλεχος του ΚΚΕ έως το 2012.

Καριπίδης Ιωάννης, Οφθαλμίατρος

Γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1959. Αποφοίτησε από το Λύκειο Ελασσόνας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με ειδίκευση στην Οφθαλμολογία. Από το 1991 ζει και εργάζεται στην Ελασσόνα. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Έλαβε μέρος σε όλες τις εκλογικές μάχες του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ελένη Μαντέλα και έχει δύο κόρες.

Καρυώτη Φωτεινή, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1987 με καταγωγή από το Ομόλιο και τη Φαλάνη. Μέλος της Νεολαίας Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ. Απόφοιτος Τμήματος ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΘ, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Πολυτεχνικής Σχολής (Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης) Παν/μίου Θεσσαλίας στην «ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ».

Παπαϊωάννου Άννα, Εκπαιδευτικός ΔΕ

Γεννήθηκε στη Λάρισα (1958) με γονείς το Ν. Παπαϊωάννου και τη Μ. Γαργαλιάνου. Κατάγεται από το Στόμιο. Καθηγήτρια Πληροφορικής – Μαθηματικών στο Δημόσιο σχολείο. Απόφοιτη Μαθηματικός (ΕΚΠΑ). Μέλος ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (1975-79), ΣΥΡΙΖΑ (από 2012). Υποψήφια Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων. Μέλος ΕΛΜΕ Λάρισας, Κοινωνικού Φροντιστηρίου ΕΛΜΕ, Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου «Τόπος Αλληλεγγύης», Πανελληνίου Συλλόγου Crohn και Ελκώδους κολίτιδας. Διαζευγμένη με μία κόρη φοιτήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών (Φλώρινα).

Σαμαράς Νικόλαος, Αρχιτέκτων - Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας

Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας επί 27 χρόνια. Ιδρυτής του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών “Πολύτεχνο”. Ήδη (από το 2010) Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Θεσσαλίας. Υποψήφιος Δρ. Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σύμβουλος Ανάπτυξης ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας (1989-92), ΕΕΤΑΑ Θεσσαλίας (1995-6). Γ. Γραμματέας (1995-2002) & Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Λάρισας (2002-03). Εισηγητής σε πανελλήνια και διεθνή αναπτυξιακά συνέδρια και συγγραφέας 6 βιβλίων. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας με την «Οικολογική Θεσσαλία». Παντρεμένος με 2 παιδιά.

Σαρρής Ματθαίος (Μάνθος), Ελεύθερος επαγγελματίας

Εργάζεται και διευθύνει γραφείο-εταιρεία υπηρεσιών επικοινωνίας. Μετέχει στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λάρισας και γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις προσδοκίες των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ενταγμένος από νέος στην Αριστερά, έχει αναλάβει σημαντικές ευθύνες, πολιτικές και κινηματικές.  Στέλεχος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή τους διετέλεσε και γραμματέας της ΝΕ Λάρισας. Σήμερα είναι στη Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας και στο Συμβούλιο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας την ευθύνη και για την Αυτοδιοίκηση στην πόλη μας, συνέβαλε σημαντικά στη νίκη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» με επικεφαλής το σημερινό Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη. Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ/Θ) και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λάρισας.