«Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα…», ήταν η κουβέντα που έλεγαν το βράδυ της Κυριακής πολλοί από τους γονείς που είχαν συνοδέψει τα παιδιά τους στη συναυλία των boys+noise στο εμπορικό κέντρο «Pantheon Plazza». Το κάλεσμα είχε γίνει από το αθλητικό σωματείο «Λύκοι Λάρισας» που είχαν και την ιδέα της διοργάνωσης. Έτσι, από το μεσημέρι της Κυριακής, γύρω στις …12, άρχισαν να καταφθάνουν στον χώρο τα πρώτα παιδιά, κορίτσια στην πλειοψηφία (από όλη τη Θεσσαλία μέχρι…Λαμία) προκειμένου να πιάσουν την καλύτερη δυνατή θέση για τη συναυλία που θα ξεκινούσε στις 8 το βράδυ!

Αυτό όμως που διαπιστώθηκε από την αρχή και πολλοί καταγγέλλουν, ήταν η παντελής έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης καθώς δεν υπήρχαν ούτε διαχωριστικά, ούτε κιγκλιδώματα, ούτε καν προστατευτικά στις βιτρίνες των καταστημάτων, για μια συναυλία η οποία έλαβε (;) άδεια να γίνει στους διαδρόμους ενός εμπορικού κέντρου! Περίπου στις 7 το βράδυ όταν και επρόκειτο να βγουν στη σκηνή τα μέλη του συγκροτήματος, περισσότερα από πεντακόσια παιδιά είχαν στριμωχτεί στον στενό χώρο περιμένοντας με ανυπομονησία να ακούσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Η συναυλία όμως δεν ξεκινούσε κι εκεί παρατηρήθηκαν τα πρώτα περιστατικά λιποθυμιών και κρίσης πανικού σε αρκετά παιδιά. Διοργανωτές εξαφανισμένοι, ούτε καν τα εισιτήρια εισόδου δεν κόβονταν, σεκιουριτάδες σε απόγνωση και οι «Εθελοντές Σαμαρείτες» να προσπαθούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να βάλουν τάξη και να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειαζόταν. Γύρω στις 8, το συγκρότημα βγήκε τελικά στη σκηνή κι εκεί η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Κορίτσια σε παραλήρημα να ποδοπατούνται, να ξεμαλλιάζονται και να σπρώχνονται προκειμένου να βρεθούν πιο κοντά στα είδωλα τους, ενώ άλλα να χορεύουν σε ξέφρενους ρυθμούς χτυπώντας στις τζαμαρίες των καταστημάτων!

Η συναυλία διήρκησε λιγότερο από μία ώρα δίνοντας την εντύπωση ότι ολοκληρώθηκε εσπευσμένα από τον φόβο για χειρότερα, ενώ στο σημείο έκαναν την εμφάνιση τους και αστυνομικοί μετά από τηλεφωνήματα γονέων. Τα  λιποθυμικά περιστατικά που καταγράφηκαν ξεπέρασαν τα είκοσι, ενώ δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ! Κι όλα αυτά για μια συναυλία που θα έπρεπε να είναι γιορτή αλλά η προχειρότητα και η ανοργανωσιά λίγο έλλειψε να οδηγήσει σε δράματα. Το γεγονός ότι αποφεύχθηκαν χειρότερα, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους ενεπλάκησαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

*Απευθυνθήκαμε στη διοίκηση του «Pantheon Plazza» και λάβαμε το εξής επίσημο σχόλιο για τη συγκεκριμένη συναυλία: «Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, το Pantheon Plaza φιλοξένησε τη συναυλία των “Boys + Noise” που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση Λύκων Λάρισας. Το εμπορικό κέντρο διέθεσε το χώρο στο διοργανωτή για τη διεξαγωγή της συναυλίας στην Λάρισα και η Διοίκηση του Pantheon Plaza παρείχε τη συνδρομή της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με βασικό μέλημα την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωσή της, παραμένοντας σε επαφή με το διοργανωτή μέχρι και σήμερα για τον σκοπό αυτό».