Θετικά για την κατασκευή της σύγχρονης γέφυρας μήκους 80 μέτρων διπλής κατεύθυνσης, και όχι μονής κατεύθυνσης τύπου Bailey (στρατιωτικής) όπως είχε προταθεί παλαιότερα, που θα συνδέει τους Πόρους με το Καστρί Λουτρό, υπερβαίνοντας τον ποταμό Παπαπούλι γνωμοδότησε το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Νέων Πόρων.

Την  εβδομάδα που πέρασε  πραγματοποιήθηκε   συνέλευση των κατοίκων της περιοχής, που είχε συγκαλέσει η Τοπική Κοινότητα Νέων Πόρων ,στην  συνάντηση παραβρέθηκαν και οι Δήμαρχοι, Τεμπών Κώστας Κολλάτος και Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος όπως και  ο περιφερειακός σύμβουλος Αριστείδης Αγγέλου, που εκπροσώπησε την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Στην συνέλευση  ακούστηκαν αρκετές απόψεις και τοποθετήσεις των κατοίκων, με επικρατέστερη αυτήν που ήθελε την κατασκευή του έργου.

Μετά την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας  Πόρων θα ακολουθήσει επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο για να ακολουθήσουν οι ενέργειες για την υλοποίηση του έργου, το οποίο θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ένα έργο  προϋπολογισμού 2.500.000 ευρω.

Ικανοποιημένος για την όλη εξέλιξη   δήλωσε  ο Δήμαρχος Τεμπών  κ. Κώστας Κολλάτος ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμένα προσωπικά. Η σύνδεση της παραλίας  με τους Νέους Πόρους είναι ένα έργο υποδομής που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή αλλά και μέτρο ασφάλειας για τη μετακίνηση των πολιτών απο το νότιο άκρο του Δήμου Δίου – Ολύμπου, τους Πόρους προς το βόρειο άκρο του Δήμου Τεμπών, τα Μεσάγκαλα.

Ξεκινήσαμε μαζί με τον αγαπητό φίλο και συνάδελφο μου τον Δήμαρχο Δίου κ. Κώστα Δημόπουλο και θα συνεχίσουμε μαζί, θα πορευτούμε μαζί. Για εμάς το συγκεκριμένο έργο θα είναι μόνο η αρχή».