«Μαύρα κι άραχνα» τα όσα παρουσίασε για τις επιχειρήσεις ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Δημήτρης Αδάμ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την περίοδο της κρίσης, έκλεισαν σε όλη τη ώρα 230.000 επιχειρήσεις αφήνοντας χωρίς εργασία 1 εκατομμύριο εργαζομένους.

Την ίδια στιγμή, 370.000 επιχειρήσεις λειτουργούν ανασφάλιστες, ενώ το 70% των επιχειρήσεων κατέγραψαν μείωση του τζίρου τους κατά … 75 %. Όσον αφορά στις τοπικές επιχειρήσεις το 2014 σημειώθηκε μεγάλος αριθμός διαγραφών καθώς  το ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών στο Επιμελητήριο Λάρισας ήταν μειωμένο κατά 50%. Επιπλέον, οι νέες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν είναι ως επί το πλείστον αυτοαπασχολούμενων.

Ο κ. Αδάμ, τόνισε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι η νυν κυβέρνηση είχε προεκλογικά στηρίξει όχι μόνο την ύπαρξη του επιμελητηριακού θεσμού, αλλά και την αναβάθμισή του ως συμβούλου της πολιτείας, προσβλέποντας στην εφεξής συνεργασίας τους.