Σεμινάριο κουκλοθεάτρου για ενήλικες από το Θέατρο Μαριονέτας  “Ανταμαπανταχού” διάρκειας 8 ωρών, διοργανώνει στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά, ο δημοτικός κουκλοθίασος Τιτιτόμπα υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων το Σάββατο 28/2 και την Κυριακή 1/3  από 10.00 – 14.00. 

 Στο εργαστήρι αυτό θα ερευνηθούν οι θεατρικές δυνατότητες χρηστικών αντικειμένων και η σχέση τους με τον άνθρωπο. Μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς ατομικά και ομαδικά θα συνδυαστεί η τόλμη και η φαντασία του παιδιού με τη γνώση και την πειθαρχία του ενήλικα.

Τα αντικείμενα, πότε ως σύμβολα και πότε ως κούκλες, θα πάρουν ρόλο, θα μεταμορφωθούν, θα αφηγηθούν μικρές ιστορίες,θα συνδιαλλαγούν με τον άνθρωπο -ηθοποιό που τα χειρίζεται.

Όλη η πειραματική διαδικασία του εργαστηρίου θα είναι βασισμένη πάνω σε τεχνικές κουκλοθεάτρου και μιμικής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε το 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου,κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας.

Από τότε δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων και φεστιβάλ στην Ελλάδα, Ευρώπη (Γαλλία,Πορτογαλία,Σερβία,Ιταλία,Τενερίφη και Κύπρο),Τουρκία, Ν.Αφρική και Ν. Κορέα.

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του τσίρκου .

Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους, σχολεία, διεθνή φεστιβάλ, με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την Ν.Ε.Λ.Ε.

Διοργάνωσε επί 3 συνεχή έτη (1999-2001) 2ήμερες συναντήσεις κουκλοθέατρου και Καραγκιόζη και τα καλοκαίρια του 2007 και 2008 "Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου " στα Βασιλικά .

Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας σε θεατρική σκηνή της Αθήνας ξεκίνησε με την παράσταση "Ακροβασίες" το 2007 στο εργαστήρι Μαιρηβή και ακολούθησαν "Ο Γαργαλιστής"το 2008-9 , "Της μουσικής τα νήματα" 2009-2010 στο Θέατρο ΕπιΚολονώ και τέλος "Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα" για δύο συνεχείς χρονιές 2010-12 στο Θέατρο ΠΚ.

Βασικό μέλημα της ομάδας είναι η διαρκής εκπαίδευσή της.

Ο Νίκος Τόμπρος εκτός από την πορεία του ως κουκλοπαίκτης-κουκλοποιός παρακολούθησε σεμινάρια σωματικoύ θεάτρου, υποκριτικής, χορού, κλόουν και σύγχρονου θεάτρου σκιών.

Η Ελένη Παναγιώτου, επίσης κουκλοπαίκτρια-κουκλοποιός, είναι κοινωνική λειτουργός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με εμψύχωση αντικειμένων, θεατρικό φωτισμό, ζωγραφικής και stop motion animation . Η Ελένη Γιαννακοπούλου, είναι νηπιαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού,έχει σπουδάσει μουσική και σωματικό θέατρο και είναι διερμηνέας νοηματικής γλώσσας

----------------------------------------------------------------------------------------------

Κόστος 50 ευρώ το άτομο.

Διάρκεια 8 ώρες.

Σάββατο 28/2 και Κυριακή 1/3  από 10.00 – 14.00.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής..

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες 2410251657, Δημοτικός Κουκλοθίασος Τριτόμπα.