Σκληρή επίθεση στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ανδρέα , εξαπέλυσε ο Λαρισαίος Περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος, ζητώντας αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Προέβλεψε μάλιστα ότι αυτό θα συμβεί πριν το Πάσχα.

Συνοπτικά όσα είπε ο κ. Σιδερόπουλος, μιλώντας σε ραδιόφωνο των Τρικάλων, έχουν ως εξής:

«Σε κάποιους φίλους έλεγα χαρακτηριστικά ότι ίσως και το Πάσχα είναι μακριά για να κάνουμε Ανάσταση με τον Σαμαρά. Η αλλαγή είναι αναγκαία. Απλώς υπήρχε μια συζήτηση ότι αν δεν υπήρχε συμφωνία και ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας θέλοντας να αλλάξει το σκηνικό περισσότερο στην Ελλάδα να πηγαίναμε σε δημοψήφισμα οπότε η συζήτηση για αλλαγή θα ήταν άσκοπη. Με τη λογική ότι υπάρχει συμφωνία, είναι γεγονός ότι άνοιξε αυτή η συζήτηση. Όταν υπάρχει μια ήττα και κλειστεί η συμφωνία, τότε θα φανεί γιατί εμείς το 2011 δεν είχαμε την ίδια ταχτική. Νομίζω ότι πολιτικά η απόφαση του Τσίπρα και των συνεργατών του και τον τρόπο που πέρασε επικοινωνιακά στην κοινωνία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, νομίζω ότι αλλάζουν τα δεδομένα. Γι΄αυτό σας λέω το Πάσχα δεν θα είναι πρόεδρος ο Σαμαράς.

Δεν μπορεί να είναι γιατί θα προκηρυχτεί συνέδριο, δεν μπορεί ο ίδιος και ο Παπαμιμίκος να προετοιμάσουν το συνέδριο γιατί λειτούργησαν με την λογική των αποκλεισμών, με τη λογική ότι το κόμμα αφομοιώθηκε από την κυβέρνηση. Αυτό που έγινε ήταν «μη μιλάτε γιατί είμαστε στην κυβέρνηση», αλλά δεν είναι έτσι. Αυτή τη στιγμή το κόμμα είναι ανύπαρκτο γιατί το τελευταίο διάστημα, που υποτίθεται έγινε ανανέωση, είχαμε εκλογές στις ΝΟΔΕ με μία υποψηφιότητα. Είχαμε την εκλογή οργάνων από υποψηφιότητες του ενός. Αυτά δεν είναι δημοκρατικά, ούτε άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών. Οπότε καταλαβαίνετε ότι αυτό το σκηνικό πρέπει να αλλάξει».