Δεν υπερψήφισαν τον διορισμό του Νέστωρα Αντωνίου στην ηγεσία της 5ης ΥΠΕ οι Λαρισαίοι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε τον διορισμό του με τις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ "παρών" δήλωσαν ΝΔ, Ποτάμι και ΚΚΕ (κατά ψήφισε η Χρυσή Αυγή).

Επιπλέον, στις τοποθετήσεις τους, οι κύριοι Κέλλας (ΝΔ) και Μπαργιώτας (Ποτάμι) ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι στο νέο διοικητή της ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς. Ο κ. Κέλλας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

 «Οι πέντε προτεινόμενοι για διοικητές των ΥΠΕ είναι είτε πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είτε υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα λέγατε, άλλο τρόπο επιλογής οραματιζόσασταν και υποσχόσασταν. Είτε είσαστε σε διάφορα κινήματα «δεν πληρώνω», είτε σε επιτροπή διεκδίκησης δικαιωμάτων ασθενούς, ή σε συλλόγους εργαζομένων. Από τη νέα σας θέση καλείστε να βρεθείτε απέναντι σ’ αυτούς ή τουλάχιστον να συμβιβάσετε αυτά που πριν διεκδικούσατε μ’ αυτά που σήμερα πρεσβεύετε». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του:

«Έχετε εξαγγείλει την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία και την κατάργηση του ευρώ ανά συνταγή. Πέρασαν δύο μήνες από τότε που εκλεγήκατε, δεν το είδαμε αν και χρειάζεται μια απλή υπουργική απόφαση».

Πάντως, παρόλα αυτά δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια του κ. Αντωνίου… 

Ο Κώστας Μπαργιώτας

Ακόμα πιο σκληρός στην τοποθέτησή του ήταν και ο Λαρισαίος βουλευτής του Ποταμιού: 

«Οι κομματικές επιλογές σε όλη την κλίμακα της διοικητικής πυραμίδας στέρησαν το ΕΣΥ από σύγχρονες εξειδικευμένες διοικήσεις. Παραδοσιακά, κομματικοί φίλοι και αποτυχόντες πολιτευτές αναλάμβαναν τις τύχες των νοσοκομείων πολλές φορές χωρίς την παραμικρή διοικητική εμπειρία. Η νέα κυβέρνηση έσπευσε να σεβαστεί τη μακροχρόνια παράδοση του κομματισμού και της πελατοκρατίας. Αξιοποιώντας την υφιστάμενη διάτρητη νομοθεσία, έσπευσε να ανακοινώσει την αντικατάσταση των διοικήσεων των ΥΠΕ. Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με αυτή των προηγούμενων χρόνων. Αδιαφανής, αναξιοκρατική και αυστηρότατα κομματική. Δεν γνωρίζουμε ούτε τους συνυποψήφιους -αν υπήρξαν- και τα προσόντα τους, ούτε τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή. Το «Ποτάμι πιστεύει πως η ανάληψη θέσεων ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό πρέπει να γίνεται με προκήρυξη βάσει προσόντων και ανοικτές διαφανείς διαδικασίες επιλογής. Πιστεύει πως ο κρατικός μηχανισμός έχει ανάγκη από εξειδικευμένα στελέχη με γνώση και εμπειρία στο αντικείμενό τους και όχι κομματικά ένσημα και προϋπηρεσία». 

Τέλος, ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την Υγεία ήταν και ο Λαρισαίος Βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης:

«Εμείς ξεχωρίζουμε το προσωπικό, ατομικό βιογραφικό και εστιάζουμε στην πολιτική που θα ακολουθήσουν οι νέοι διοικητές των ΥΠΕ και η οποία δεν είναι ανεξάρτητη στη Θεσσαλία ή την Αττική από την κεντρική πολιτική κατεύθυνση που εκπορεύεται από την κυβέρνηση…Πού είδατε εσείς το δημόσιο σύστημα υγείας; Πού είδατε εσείς την υγεία κοινωνικό αγαθό σ’ αυτό το σύστημα που ζούμε και το οποίο καλείστε να διαχειριστείτε εσείς; Φάρμακο και υγεία ως κοινωνικό αγαθό για το ΚΚΕ σημαίνει ότι είναι απρόσκοπτη η πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας δωρεάν, χωρίς να είναι κριτήριο η τσέπη του καθενός. Αλλά αυτό είναι το κριτήριο σ’ αυτό το σύστημα που ζούμε και λέγεται καπιταλισμός και εσείς θέλετε να το διαχειριστείτε».