Το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση αναφέρεται :

«Τα μέτρα του 3ου Μνημονίου αποτελούν τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Ήδη οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν αντίστοιχα πάνω από 2% και 6%, λόγω της αύξησης των κρατήσεων στην υγειονομική περίθαλψη, στην κύρια σύνταξη και την καθιέρωση κρατήσεων και στις επικουρικές συντάξεις.

Επαναφέρθηκε η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2015

Αυξάνονται και πάλι δραματικά τα χρόνια υπηρεσίας και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων και καταργούνται κεκτημένα δικαιώματα.

To πόρισμα της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό προβλέπει την ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας Κοινωνικής Ασφάλισης, τη μετεξέλιξη του συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό με συνέπεια την ακραία και βίαιη φτωχοποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων,

Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση, αντί για το σχεδιασμό ουσιαστικών και αποτελεσματικών πολιτικών για τη βιωσιμότητα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει υιοθετήσει το ρόλο του «υπεργολάβου» της διαχείρισης και της αναδιανομής της φτώχειας, αναλαμβάνοντας επιπρόσθετα την ιστορική ευθύνη απέναντι στα εκατομμύρια των σημερινών εργαζόμενων και των συνταξιούχων, καθώς και τις μελλοντικές γενιές των εργαζομένων, για τις δραματικές ανατροπές στο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας.

Η Γενική Απεργία της 12ης Νοεμβρίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στον αγώνα των εργαζομένων».