Αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων με επικεφαλής το δήμαρχο  κ. Απόστολο Καλογιάννη επισκέφτηκε πρόσφατα την αδελφοποιημένη πόλη του Rybnik της Πολωνίας για να παραστεί στις εκδηλώσεις, μετά από πρόσκληση του εκεί δημάρχου Piotr Kuczera.

Ο δήμαρχος πολωνικής πόλης υποδέχτηκε την ελληνική αντιπροσωπεία στο Δημαρχείο, ενώ  σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη συνάντηση των δυο δημάρχων (και οι δυο έχουν θητεία λίγων μηνών). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε γενικότερη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο πόλεις, ανασκόπηση των διμερών σχέσεων, του προγράμματος πολιτιστικών ανταλλαγών που υλοποιείται με επιτυχία και εκφράστηκε η αμοιβαία πρόθεση για διεύρυνση της συνεργασίας στον εμπορικό, τουριστικό και εκπαιδευτικό τομέα. Τονίζεται ότι σχολεία της Λάρισας ήδη εκδήλωσαν την επιθυμία για συνεργασία με σχολεία του Rybnik .

Μετά από πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου του Rybnik κ. Wojiech Pfeifer έγινε συνάντηση εκπροσώπων των αδελφοποιημένων πόλεων του Rybnik.  Εκ μέρους της Ελληνικής αντιπροσωπείας, ο συνεργάτης του δημάρχου Περικλής Καμάρης διαβίβασε την πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ Δημήτριου Αδάμ για συνάντηση των επιμελητηρίων. Παράλληλα αναφέρθηκε σε τοπικά προϊόντα της Λάρισας που ενδεχομένως θα είχαν ενδιαφέρον για την Πολωνική αγορά καθώς και σε προτάσεις για την συμβολή της δημοτικής αρχής στην διεύρυνση της συνεργασίας.

Παράλληλα οργανώθηκαν επισκέψεις στο Rondo Larissa, τον κυκλικό κόμβο αφιερωμένο στην αδελφοποιημένη πόλη, ανθρακωρυχεία , την Κρακοβία και το Άουσβιτς.