Την άμεση έναρξη της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών αλλά και την αντικειμενική αποτύπωσή τους, ώστε οι πληγέντες αγρότες να λάβουν τις αποζημιώσεις που πραγματικά δικαιούνται, ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο αντιπεριφερειάρχης θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γής κ. Κώστας Δεσπόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στις πληγείσες περιοχές.

Τον κ. Δεσπόπουλο συνόδευαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Σακκάς και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Παναγιώτης Καλφούντζος.

Ο αντιπεριφερειάρχης μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις σημαντικές καταστροφές που άφησε πίσω της η πρόσφατη θεομηνία κυρίως σε καλλιέργειες αμπελιού και ροδάκινων καθώς και σε μποστάνια στο δήμο Τεμπών.

Ο κ. Δεσπόπουλος επισκέφθηκε διαδοχικά περιοχές στο δήμο Τυρνάβου και Αμπελώνα ενώ στη συνέχεια μετέβη στο δήμο Τεμπών και ενημερώθηκε για το μέγεθος των καταστροφών σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο.

«Δυστυχώς σ’ αυτή τη δύσκολη για τους αγρότες συγκυρία, ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος. Πρέπει τώρα άμεσα η πολιτεία να σκύψει πάνω από τα πρόβλημά τους και να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες ώστε το ταχύτερο δυνατό να καταβληθούν οι αποζημιώσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός θα συνεργαστούν ώστε να επουλωθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι πληγές που άνοιξε η θεομηνία» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Δεσπόπουλος.