Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάρκος Μπόλαρης  εγκαινίασε το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξήρε την εξαιρετική ποιότητα του μελιού από όλη την Ελλάδα, καθώς για ακόμη μια χρονιά συμμετέχουν περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί, όπως από τη Βυτίνα, τη Μάνη, το Λασίθι, την Πιερία, την Ημαθία, τα Χανιά, τη Μεσσηνία, την Ηλεία, τη Ροδόπη, την Αμοργό, την Ικαρία, την Κάρπαθο, την Κέα, τη  Λήμνο, τη Λέσβο, την  Τήνο και τα Ιωάννινα. 

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ πραγματοποιείται το 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνει η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης, την οποίας πρόεδρος είναι ο Αχιλλέας Παπαστεργίου του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης, “Σίθων” και με τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απηύθυνε χαιρετισμό. 

Ο κ. Μάρκος Μπόλαρης χαρακτήρισε το ελληνικό ποιοτικό μέλι: “Το ελληνικό χρυσάφι, το οποίο με καινοτόμες συσκευασίες που αναδεικνύουν την ποιότητα και τις θεραπευτικές του ιδιότητες δικαιούται μια θέση στα ακριβότερα ράφια της παγκόσμιας αγοράς. Αυτό αποτελεί την παρούσα πρόκλησή μας και υποχρέωση μας. 

Ακόμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφτηκε το περίπτερο της περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου συνομίλησε με παραγωγούς Θεσσαλικών Μελισσοκομικών Συλλόγων. Ομοίως, και στο περίπτερο της περιφέρειας Νότιου Αιγαίου. Ακόμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γορτυνίας, Γιάννη Γιαννόπουλο και εκπροσώπους της Αρκαδικής Μελισσοκομικής καθώς και με νησιώτες και Κρήτες παραγωγούς.

Στη συνέχεια, ο κ. Μάρκος Μπόλαρης άκουσε τα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας των Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας και τους διαβεβαίωσε για την επίλυσής τους, προβαίνοντας στις απαραίτητες συνέργειες για την αντίστοιχη ανταπόκριση από τα συναρμόδια Υπουργεία.