«Πίσω από τη μάσκα» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Απ. Ντόμαλη, που εγκαινιάστηκε  την Τσικνοπέμπτη 12  Φεβρουαρίου, στις 8.00 μ.μ, στον πολιτιστικό πολυχώρο του Χορίαμβου.

Πρόκειται για  έγχρωμες φωτογραφίες τις οποίες ο Απ. Ντόμαλης τράβηξε από το 1997 με φίλμ και στη συνέχεια με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή έως το 2009 στους δρόμους και τις πλατείες του Τυρνάβου, ακολουθώντας με το φωτογραφικό του φακό τα άρματα και τούς καρναβαλιστές, τις διαδικασίες προετοιμασίας του Μπουρανί, τα γλέντια και τις συναθροίσεις. Ένα ταξίδι στο χρόνο και την πρόσφατη ιστορία του καρναβαλιού έτσι όπως την αποτύπωσε καρέ – καρέ, το μάτι του φωτορεπόρτερ. 

Βιογραφικό

O Απόστολος Ντόμαλης είναι φωτορεπόρτερ, μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Το πάθος του για τη φωτογραφία ξεκινά στα τέλη του 1990, οπότε πειραματίζεται για πρώτη φορά με το ασπρόμαυρο φιλμ και την εμφάνιση σε σκοτεινό θάλαμο. Ακολουθούν σπουδές στα ΤΕΙ Αθηνών και το 1996 οι πρώτες επαγγελματικές συνεργασίες στο κοινωνικό και αθλητικό φωτορεπορτάζ. 

Το 1997 επιστρέφει στη Λάρισα και ένα χρόνο αργότερα ξεκινά την επαγγελματική του συνεργασία  με την εφημερίδα Ημερήσιος Κήρυκας, ,παράλληλα συνεργάζεται με Αθηναικά πρακτορεία κυρίως αθλητικού φωτορεπορτάζ.Από το 2000 συμμετέχει στο κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης, φωτογραφίζοντας στη Νίκαια της Γαλλιάς, στην Πράγα, τη Γένοβα και τη Θεσσαλονίκη. 

Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση εντύπων καθώς και με την ταξιδιωτική φωτογραφία (Κούβα 2004, Βενεζουέλα 2005). Φωτογραφίες του περιλαμβάνονται σε έκδοση του του Υπουργείου Παιδείας ,στα σχολικά βιβλία Ελληνικής Γλώσσας Α’ και Β’ γυμνασίου.  Η έκθεση «Πίσω από τη Μάσκα» είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση που διοργανώθηκε  από τον δήμο Τυρνάβου στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων το 2010 ,πήγε στην Φλώρινα το 2011και τώρα στον Χορίαμβο. 

Η διάρκεια έκθεσης θα είναι έως τη Κυριακή της μεγάλης Αποκριάς στις 22 Φλεβάρη ,ώρες λειτουργίας  12-2 το πρωί και 5:30-7:30  το απόγευμα.

Πληροφορίες: 

Απόστολος Ντόμαλης/ Μιχαήλ Μπούρα 23, 41335/ ΛΑΡΙΣΑ/ 

Τηλ: 2410 620370/ Κιν:  6973303592/ e-mail: domapos@hotmail.com