Η υπόθεση του Α’  Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, θα τεθεί επί τάπητος την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων. 

Ειδικότερα, εκτενή και ουσιαστική συζήτηση για το θέμα,  με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της πόλης θα γίνει στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που συγκαλείται την ερχόμενη Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ. με μοναδικό θέμα «Συζήτηση - ενημέρωση για το Αρχαίο Θέατρο».

Επίσης, την ερχόμενη Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, θα γίνει σχετική σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν οι επικεφαλής των παρατάξεων  του Δημοτικού Συμβουλίου, στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Αρχαίου Θεάτρου κ. Δημ. Τζαφάλιας, ενώ θα συμμετάσχουν  πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. 

Σ’ αυτή τη σύσκεψη θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τα στελέχη της Εφορίας Αρχαιοτήτων για την υφιστάμενη κατάσταση, ενώ θα γίνει και μια πρώτη συζήτηση για το σχεδιασμό των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, ώστε να υπάρξει νέα ώθηση στην υπόθεση του Αρχαίου Θεάτρου. 

Ειδικά, για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενης Πέμπτης η δημοτική αρχή απευθύνει  ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στους φορείς της πόλης.