Μεγαλοπρεπώς ετοιμάζεται η Λάρισα να υποδεχθεί την ιερά λειψανοθήκη με τα άχραντα πάθη του Κυρίου την Δευτέρα του Θωμά 20 Απριλίου 2015 στις 7 το απόγευμα στην πλατεία αλόγου, κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Τα "Άχραντα πάθη " φυλάσσονται μέσα σε υστεροβυζαντινό ιερό κιβώτιο που περιέχει μεγάλο τεμάχιο τιμίου Ξύλου, τεμάχιο από τον ακάνθινο στέφανο του Χριστού, κομμάτια  από την ιερά Χλαμύδα και τον ιερό σπόγγο και λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο. Τα φυλασσόμενα έως τις μέρες μας Άχραντα Άγια Πάθη αποτελούν δώρο των Θωμά και Δημητρίου Παλαιολόγων προς τον κτήτορα της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγίου και συγγενή τους, Όσιο Λεόντιο.

Της υποδοχής των "Αχράντων Παθών του Κυρίου μας" θα ηγηθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού συμπροσευχομένων. Θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου καθώς και πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις, παρακλήσεις, ιερές αγρυπνίες και παννυχίδες έως και το Σάββατο 24 Απριλίου το πρωί, οπότε και θα αναχωρήσουν για την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγίου.

Τα "Άχραντα Πάθη" έρχονται στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου προς πνευματική ενίσχυση των πιστών και εν όψει των εορτασμών για τα πενήντα χρόνια από τα Εγκαίνια του νέου μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλίου. Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να συμμετάσχουν στην ιερά υποδοχή των "Αχράντων Παθών" του Κυρίου μας!