Στο πλαίσιο του προγράμματος «Τέχνη & Πολιτισμός στους Παιδικούς Σταθμούς», με στόχο την ψυχαγωγία και τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών της πόλης μας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποιούν δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στους χώρους των 25 δημοτικών παιδικών σταθμών.

Για το διάστημα από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου 2015 η «Νουτοπία» με υπεύθυνες τις κ. κ Λίνα Μουσιώνη και Αγγελική Βαφειαδάκη, σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Αρχή του κόσμου…πράσινη».

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό.   Με αφορμή το σύμβολο του δέντρου τα παιδιά γνωρίζουν εικαστικά έργα, μυθικά στοιχεία και συμβολισμούς και μαθαίνουν για την αλόγιστη κατάχρηση των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο. 

Με βιωματικές δραστηριότητες,  ειδική εκπαιδευτική προβολή και ασκήσεις οπτικής ανάγνωσης τα παιδιά συνδέουν το «Δέντρο» και το «Χαρτί»  και αντιλαμβάνονται τη σημασία της Ανακύκλωσης. 

Ένα μικρό εργαστήριο στήνεται μέσα στην τάξη  για να φτιάξουν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί.