Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας:

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ ως γνωστός και γνήσιος εκφραστής του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, πιστή στη ρότα της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, άλλαξε απλώς χρώμα στο κουστούμι της και συντάχθηκε με τις προχθεσινές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Έχει ήδη πιάσει στασίδι στους κοινωνικούς διαλόγους που θα ακολουθήσουν, παζαρεύοντας τα ελάχιστα και πανηγυρίζοντας για τα ψίχουλα.

Οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη εμπειρία για το ρόλο και τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οπότε έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τί σημαίνει για τα δικαιώματα τους και τις διεκδικήσεις τους, η στήριξη της ΓΣΕΕ στις κυβερνητικές προτάσεις.

Το ΕΚΝΛ προτείνει στα σωματεία και στους εργαζόμενους, το διεκδικητικό πλαίσιο για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής-λαϊκής οικογένειας που αποφάσισε ομόφωνα η πρόσφατη ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων του με σύνθημα «δε θα ζήσουμε, δε θα συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα. Διεκδικούμε την αποκατάσταση όλων των απωλειών στα προ του 2009 επίπεδα, σαν βάση για παραπέρα καταχτήσεις».