Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας   συμμετείχε στο Φεστιβάλ Πηνειού που από τη φετινή χρονιά άλλαξε χαρακτήρα κι έγινε διαδραστικό με ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα.

Στην κοίτη του Πηνειού το Μουσείο πραγματοποίησε εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους ως αναφορά στα παραδοσιακά εργαστήρια τυποβαφικής του Τυρνάβου.

Μια παραδοσιακή τεχνική, για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένη, αναβίωσε από μικρούς αλλά και μεγάλους που με τη χρήση ξύλινων σφραγίδων, διακόσμησαν λευκά υφάσματα με σχέδια ανάλογα με αυτά των σταμπωτών του Τυρνάβου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για δύο συνεχόμενες ημέρες να μάθουν για την τυποβαφική, να δουν μουσειακά σταμπωτά καθώς και αυθεντικές στάμπες από τα εργαστήρια σταμπωτών Ιωαννίδη και Σαΐνη του Τυρνάβου. 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα με γυναίκες-μέλη από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων και το Σάββατο 20 Ιουνίου με μια ομάδα από το ΚΕΘΕΑ, αλλά παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες στις δράσεις. Επιστρατεύοντας το ταλέντο τους, δημιούργησαν ευφάνταστα σταμπωτά, μικρές και μεγάλες πάντες, επιτοίχια καλύμματα και διακοσμητικά, αναβιώνοντας, κατά μια έννοια, την παραδοσιακή τεχνική της τυποβαφικής.