Βαδίζοντας στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τις θυσίες του λαού, του εργατικού κινήματος, από τον πρωτοπόρο ρόλο που έπαιξαν σε αυτό οι κομμουνιστές. Διδασκόμαστε από την ιστορία του ΚΚΕ, την ιστορία του εργατικού λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Το ΚΚΕ βαδίζει προς τα 100 χρόνια ζωής, αγώνων και θυσιών, παραμένοντας «το πιο νέο κόμμα», με τις πιο ανατρεπτικές, τις πιο ριζοσπαστικές ιδέες. 

Πηγαίνοντας προς το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Σεπτέμβρη στη κοίτη Πεινιού .Παραδειγματιζόμαστε από τις θυσίες, την αντοχή των κομμουνιστών και αγωνιστών του λαού για το δίκιο, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, που μας δείχνουν ένα πράγμα, μας αφήνουν πολύτιμη παρακαταθήκη για το σήμερα, πως τίποτα δεν χαρίζεται, μόνο διεκδικείται, μέσα από σκληρούς αγώνες. Πως μόνο ο συλλογικός αγώνας, η οργάνωση του λαού και της νεολαίας απέναντι στα μονοπώλια και το κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις τους, μπορούν να δώσουν την πραγματική διέξοδο από τα προβλήματα. 

Μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού οι νέοι και οι νέες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από το να γίνουμε η επόμενη γενιά που από τον κόπο και τον ιδρώτα της θα πλουτίζει η τάξη των καπιταλιστών. Έχουμε κάθε συμφέρον να απορρίψουμε το σημερινό εκμεταλλευτικό, άδικο σύστημα και τα ψέματα, τις αυταπάτες που καλλιεργεί. 

ΕΕ- κυβερνήσεις έχουν βαλθεί να τελειώνουν με τις σπουδές και τις ζωές μας! Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να υπογράψει το νέο μνημόνιο, όπου για άλλη μία φορά σημαίνει νέα επίθεση προς το λαό, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Η «επόμενη μέρα», αποδεικνύεται σπαρμένη από νέας κοπής αντιλαϊκά μέτρα, που έρχονται να συμπληρώσουν αυτά της προηγούμενης μνημονιακής περιόδου. 

Προχωράμε με αισιοδοξία γιατί ξέρουμε πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, είμαστε πεισμένοι πως αυτός οι κόσμος, που δεν χωράει μέσα τα όνειρα μας, θα αλλάξει! Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, αυτούς που μας δίδαξαν τις αξίες και τα ιδανικά του αγώνα, της αντοχής, της τόλμης, του ηρωισμού και των πιο μεγάλων πράξεων για την κοινωνική απελευθέρωση.  Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στο σύστημα των εκμεταλλευτών, για την αναζωογόνηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, κομμάτι του οποίου αποτελεί και το φοιτητικό κίνημα. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπουν πιο ορμητικά οι νέοι στους ταξικούς αγώνες, μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, στον αγώνα για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία, για το σοσιαλισμό. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική αλλαγή κι όχι η κυβερνητική εναλλαγή στο έδαφος του καπιταλισμού. 

Νέα , νέε σε καλούμε να έρθεις στο φεστιβάλ ΑΕΙ-ΤΕΙ στις 11 Ιουνίου στα γρασίδια του ΤΕΙ να συζητήσουμε , να μάθεις για τα σύγχρονα διδάγματα που μας αφήνουν οι «επώνυμοι» και «ανώνυμοι» ήρωες του ΚΚΕ και του λαού που συμπορεύτηκε μαζί με το ΕΑΜ, τον ΕΛ.ΑΣ το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας ,  έλα να μάθεις από πρώτο χέρι την αλήθεια για τη μοναδική πρωτοπόρα ριζοσπαστική πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για μια άλλη κοινωνία. Κάνε στην άκρη της σειρήνες του σάπιου αυτού συστήματος που μας μαθαίνει ζούμε σαν δούλοι με αόρατες αλυσίδες. 

Έλα στις να περάσουμε καλά , να διασκεδάσουμε παρέα με το Πάνο Βιτζιλαίο και τους Pulse R.