"Φωτιά" πήρε το δημοτικό συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίαση, με αφορμή την συζήτηση για τη Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα οι τόνοι ανέβηκαν όταν η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου ζήτησε εξηγήσεις για τα πρόσωπα, τις εταιρείες αλλά και τα ποσά που δαπανώνται για το θέμα. Στα πλαίσια της ενημέρωσης για το ζήτημα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης είπε πως δεχθηκε "πισώπλατη μαχαιριά" για ένα θέμα που θα έπρεπε να ενώνει τους Λαρισαίους.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης στον τύπο, εξέφρασε την δυσφορία του τονίζοντας « Από την ημέρα της επίσημης έναρξης της προσπάθειας, ο προγραμματισμός είναι συγκεκριμένος και αναλυτικός», ενώ στην συνέχεια ανέβασε τους τόνους λέγοντας πως « την πολιτική ευθύνη την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου εγώ. Όποιος έχει να καταθέσει συγκεκριμένο και θέλει να μιλήσει για αδιαφάνεια ας το πει τώρα»  

Στην συνέχεια της τοποθέτησης για το θέμα, ο κ. Καλογιάννης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για μικροπολιτικές λογικές, σχετικά με την στάση της απέναντι στην διεκδίκηση της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021. « Έχω την αίσθηση πως κάποιοι είναι και με το ναι και με το όχι, γιατί ελπίζουν πως θα καρπωθούν από τις επιτυχίες της διοργάνωση,  όμως την ίδια ώρα καραδοκούν στη γωνία για πολεμήσουν την προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά.

Από την μεριά της η κ. Καραλαριώτου απάντησε στα όσα είπε ο δήμαρχος, κατηγορώντας την δημοτική αρχή για ασυνέπεια λόγων και έργων, ενώ επανέφερε το θέμα των απευθείας αναθέσεων. «Θα μπορούσατε έστω να κάνετε δημόσια πρόσκληση για τις αναθέσεις. Ξεκινήσατε με αποκλεισμούς την ίδια ώρα που λέτε πως πρέπει να συμμετέχει η πόλη στη διοργάνωση» είπε η κ. Καραλαριώτου, αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο έγινα οι επιλογές προσώπων αλλά και εταιριών που θα αναλάβουν να βγάλουν σε πέρας τη  διοργάνωση.

Ο Ντ. Διαμάντος αναφερόμενος στο θέμα είπε πως « Εμείς καταδείξαμε την αδυναμία της δημοτικής αρχής, καθώς ο χαμένος χρόνος οδηγεί σε επιπόλαιες κινήσεις. Επίσης Ζήτησε να υπάρχει ενημέρωση για όλη την εξέλιξη του θεσμού.

Από την μεριά του ο Πέτρος Κρίκης από την Λαϊκή συσπείρωση εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αντίθεση της παράταξης του στο θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ενώ κατηγόρησε την δημοτική αρχή πως για το θέμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας τα 170.000 ευρώ βρέθηκαν  «σε μια νύχτα» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ διερωτήθηκε πως  «Για την δυνατότητα  απαλλαγής των Λαρισαίων  από τα τροφεία ή για τις λέσχες πολιτισμού δεν υπάρχουν χρήματα; "